Како да следите летови во реално време од вашиот мобилен телефон

Cara mengikuti penerbangan secara real time dari ponsel Anda 1

Во денешно време, оние кои имаат се повеќе пријатели, колеги или семејство летаат некаде на светот, без разлика дали се лични или професионални патувања. Како и секогаш, грижите потврдуваат дека сите пристигнуваат безбедно на својата јасна дестинација. Најдоброто противотров е секогаш да знаете каде се овие луѓе. лет со помош на клетки.

Пристигнување паметни телефони Пред повеќе од една деценија, тоа ни даде можност да имаме компјутер во џеб што може директно да следи илјадници летови, благодарение на разни апликации кои ни овозможуваат пристап до овие вредни информации.

Апликација за секогаш да се знае каде има комерцијални авиони

Овој пат започнавме со апликацијата што ја имаме во Google Play Store и на Apple App Store, наречен Flightstats. Тој е специјално дизајниран за да ни понуди детални информации за кој било лет. За ова, сè што ни треба е бројот на летот и внесете го во апликацијата. Оттогаш, апликацијата интензивно ќе го следи овој лет, од каде можеме Знајте ги тековните и идните траектории. Бидејќи апликацијата детално ја црта патеката проследена со летот. Важен аспект на оваа апликација е што можеме да ги прикажеме и компатибилните информации на Apple Watch, во реално време.

Следење на летот со FlightStats

Друга апликација која има верзии на Android и iOS е за FlightAware, и не само тоа, туку можеме да имаме пристап до тие информации од веб-страницата на оваа алатка. Се издвојува за многу внимателен изглед, и Детална мапа која е несомнено најдобрата апликација.. Патем, ние мора да платиме пари за да избереме да гледаме реклами. Сепак, ова е една од најдобрите апликации за следење на летот што можеме да ги инсталираме на нашите мобилни телефони.

Летечкиот свесенСледете летови со FlightAware

Друга поинтересна апликација е Flightradar24 Tracker за летање, што е апликација која има неколку посебни карактеристики. Исто така, достапен е за iOS и Android, и покрај сите други апликации, кои се Да направиме нешто скоро реално, затоа што со тоа што ќе го покажеме небото со мобилен телефон, можеме да знаеме кој авион лета во тој момент над нас.

Затоа, ова е исто така многу интересна, па дури и забавна апликација за loversубителите на комерцијална авијација, бидејќи оваа апликација ни покажува и детали за авионите што летаат над нас, дури и прикажуваат фотографии. Накратко, трите апликации со кои ќе ги добиеме сите потребни информации за кој било лет низ целиот свет.