Како да ја видите вашата историја на купување на Steam

Cara melihat riwayat pembelian Anda di Steam 1

Количината на содржина на Steam е скоро неограничена, поради што многу луѓе трошат многу пари на платформата. За среќа, постои нов начин да ја видите целата ваша историја на купување.

Ова додавање се случи заради ГДРП (Општи регулативи за заштита на податоците) во ЕУ. Прочитајте понатаму и дознајте како да ја видите историјата на купувањето на Steam.

Како да ја видите историјата на купувањето

Следете ги упатствата за да ја видите вашата историја на купување на Steam:

  1. Пријавете се на вашата сметка на Steam. Препорачуваме да користите La Vapor клиент наместо веб-страница. Кликнете на врската за да ја преземете или ажурирате Steam.
  2. Следно, кликнете на вашиот профил во горниот десен агол на почетната страница на пареата.
  3. Изберете детали за сметката.
  4. Seeе го видите балансот на паричникот на Steam и некои други информации. Кликнете Приказ на историјата на купување.
  5. Steam ќе ја прикаже целата историја на набавка во следниот прозорецисторија на купување (замаглување)

Може да дојдете надолу и да ја видите секоја набавка и пазарната трансакција што ја правите на Steam. Да, тие дури и додадоа купување и продажба на пазарот на заедницата Steam за да обезбедат максимална транспарентност.

Што можете да пронајдете во историјата на купувањето

Благодарение на промените во законодавството во ЕУ, Историјата на набавка на пареа сега нуди детална табела со содржини. Можете лесно да го истражите и да видите кога, каде и како трошите или заработувате пари на Steam.

Делот Датум го прикажува точниот датум на продажба или купување. Написот во статиите ви покажува какви игри имате. Овој дел е просечен затоа што ги прикажува сите продажби и набавки на Steam Community Market La на ист начин, без јасно разграничување за тоа што сте продале или купиле. Се надевам дека Valve ќе го ажурира во иднина.

Делот Type ви покажува како заработувате или трошите пари. Конечно, ќе ја видите вкупната сума пари освоени или изгубени и измените направени во вашиот Паричник на пареа.

Севкупно, Историјата на набавка на пареа е фантастична алатка и одличен додаток, и сега е уште полесно да се следат сите ваши плаќања на Steam. Секако, Steam секогаш ви испраќа известувања по е-пошта кога правите продажба или набавки на платформата, но кој може да ги следи сите ваши е-пошта долго време?

Можете да го користите како доказ за купување

Историјата на набавка на пареа не е само добар опис на сите ваши трансакции со пареа. Ова може да се користи и како доказ за купување доколку се појави грешка. Во ретко сценарио, кога плаќате за игра на Steam, но играта не се појавува во вашата библиотека, потребен ви е доказ за купување.

Можете да користите е-пошта за набавка на пареа или можете да кликнете игри во екранот за историја на купување и детали за купување.

Steam тука ви нуди неколку опции. Може да побарате поврат, да поставите прашања, да се жалите на дополнителни такси, да побарате потврда и сл. Ова мени е доста корисно, особено ако нешто тргне наопаку.

Пареата продолжува да се зголемува

Гледањето на вашата историја на купување на Steam може да биде стресно за некои луѓе, но корисно е за сите. Вентилот продолжува да ја подобрува платформата, воведувајќи нови карактеристики и ја зголемува транспарентноста. Во моментов, повеќето луѓе нема да размислат да добиваат игра што не користи Steam.

Купувањето, давањето и продажбата беа совршени, и сега сè е совршено на едно место. Следува нов дел од историјата на купување на Steam.

Дали успеавте да ја пронајдете историјата на купување? Кој беше последниот натпревар што го купивте? Кој е најскап? Слободно можете да оставите коментар подолу и да ни кажете колку е скапа цената на Последната пареа.