Како да ја зголемите или намалите големината на текстот во Поделбата 2

Perbaikan bug Divisi 2 1

Како да ја зголемите или намалите големината на текстот во Поделбата 2 2

Како да ја зголемите или намалите големината на текстот во Поделбата 2. Не можете да ја зголемите големината на целиот текст на играта одеднаш во Поделбата 2. Овие се поделени во различни категории: текст од менито, преводи и типови на HUD-екрани.

Како да ја зголемите или намалите големината на текстот во Поделбата 2

Ние ќе ве водиме низ чекорите зад секој по ред, започнувајќи со текстот од менито:

  • Паузирајте ја играта и изберете Поставки во долниот десен агол
  • Скролувајте до пристапност
  • Префрлете големи фонтови на Да, што ќе ја зголеми големината на текстот на сите менија за игри.

Постои уште една страна што можеби ќе ја заборавите: ПОДНЕСУВА. Постои начин да се зголеми големината на титлите, но скриени зад неколку менија.

  • Одете во Поставки> Јазик
  • Преземете за големината на титлите. Автоматски е поставено на Small, иако може да се надополни на средно или големо, ако сакате. Излезете од менито за да примените измени.

Може да ја прилагодите и зголемите големината на текстот во вашиот HUD. Еве како да го направите тоа.

  • Паузирајте ја играта и, повторно, одете во Поставки.
  • Одете на втората опција од менито, адаптери и кликнете за да ја прилагодите HUD
  • Оттука, ви е дадена можност да ја зголемите големината на текстот за голем број различни делови: има список на вашите групи, известувања во горниот десен дел, информации за темна област и објективен текст, што ќе се третира наскоро. За да ја зголемите големината на текстот, означете го делот од екранот што сте сакате и притиснете го и држете го копчето R2 / RT / PC.

Како да додадете целен текст во дел 2

Всушност, не е целосно јасно како да се подобри целниот текст, но е доста едноставно кога ќе стигнете до местото што го сакате.

  • Подесувања> UI> HUD прилагодување
  • Означете ја картата на радарот на вашиот екран и притиснете R2 / RT за да ја прилагодите големината на текстот.

Можете да заштедите и користите различен дизајн со правење на потребните промени и заменување на копчето R1 / RB за конфигурирање на другите дизајни.

Како да се намали големината на текстот во Поделбата 2

Вие практично треба да го сторите спротивното од она што се појавува во списокот погоре за да ја намалите големината на текстот. Делот за прилагодување HUD кој се наоѓа во делот UI од менито Settings ќе ви овозможи да го намалите текстот со држење на L2 / LT во различни HUD секции. Во меѓувреме, кога ќе притиснете Триаголник / Y во менито Поставки, сè ќе се врати на најмалиот статус на текст, вклучувајќи ја големината на титлите, повторно исклучувајќи мали и големи фонтови.

[Total: 0 Rata-rata: 0/5]