Како да ја играте оригиналната Diablo со паметен телефон

Cara memainkan Diablo asli dengan ponsel cerdas Anda

Додека со нетрпение го чекаме објавувањето на Diablo Immortal за Android, секогаш можеме да направиме следно најдобро нешто што во овој случај ќе ужива во оригиналната рата од приказната за Blizzard. Неодамна бевме сведоци како ГОГ го оживеа првиот дел до современите компјутери. Но, тие не застанаа тука и го олеснаа: група навивачи адаптирајте ја оригиналната игра за да можете да ја играте играта директно користејќи го вашиот веб-прелистувач.

Оваа верзија е развиена со користење на обратна техника, која ви овозможува да ја играте оригиналната игра без никакви ограничувања. Запомнете дека за да пристапите до целосната верзија, мора да ја повлечете датотеката со податоци (DIABDAT.MPQ) до прелистувачот за да се осигурате дека имате копија. Сепак, Haveе имате целосен пристап до верзијата на споделен софтвер што ги вклучува првите две нивоа на популарната зандана Tristram. Сè што треба да направите е пристап https://diablo.rivsoft.net/ да започне да игра.

Слики од екран на Android Diablo

Она што е навистина изненадувачки е тоа што работи исто како и десктоп со помош на глушец во споредба со екран на допир. Користењето гестови на вашиот екран ќе го насочи курсорот и ќе ги изврши основните карактеристики на играта. Всушност, ова не е само покажувач, тој е всушност целосно дизајниран за употреба со паметни телефони, исто како и дополнителните икони лоцирани на страничната лента што се појавуваат на панорамскиот екран.

Меѓутоа, ако сакате само да играте добар хак и да го намалите вашиот Android, има многу алтернативи што се исто толку добри. Разговаравме за некои од нив во овој пост и не заборавајте за игри што дури не стигнале до западниот свет како многуочекуваниот Разиел.