Како да ја поврзете сметката на Microsoft со миксер

Како да ја поврзете сметката на Microsoft со миксер

Миксер за услуги за проследување игри на Мајкрософт (порано Beam) се бори да се израмни со својот главен ривал Twitch. Иако миксерите нудат погодност за емитување игри од нивниот Xbox или компјутер без комплициран процес на поставување, оваа услуга никогаш не се симнува. Неодамна, познатата лента Фортнит Поместете ја нинџата во миксер помогнете за нафта на тркалата на платформата.

Поврзете сметка на Мајкрософт со посебен миксер

Една од најдобрите работи за користење Twitch Mixer е тоа што ви овозможува да се регистрирате со вашата сметка на Microsoft. Значи, можете да пристапите до Xbox и компјутер и да проследувате со исти ингеренциите. Но, поради некоја причина, ако не се најавите со вашата сметка на Microsoft кога емитувате за прв пат, платформата создава посебна сметка за миксер за вас.

Во овој случај, имате две различни сметки за оваа услуга, но постои лесен начин да ја поправите. И тоа е она за што ќе зборувам во оваа статија.

Како да поврзете сметка на Microsoft со миксер на вашиот компјутер

Ако имате одделни сметки за Microsoft и Mixer, само следете ги овие едноставни чекори за да ги поврзете:

Чекор 1: Одете на веб-страницата на Миксер и најавете се со вашата сметка на Миксер.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 1

Чекор 2: Сега кликнете на фотографијата на вашиот профил во горниот десен агол за да го отворите менито.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 2

Чекор 3: Тука, изберете ја опцијата Сметка за да се префрлите на поставките на вашата сметка.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 3

Чекор 4: На следната страница, кликнете на копчето Поврзи сметка на Microsoft.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 4

Чекор 5: Внесете ги ингеренциите за сметката на Мајкрософт во скокачкиот прозорец што следи.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 5

Тоа ќе ја поврзе вашата сметка на Microsoft со сметката на Миксер. Може да потврдите дека со проверка на копчето „Линк“ на вашата сметка на Мајкрософт, за кое сега треба да се каже Unlink вашата сметка на Microsoft.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 7

Ако вашата сметка на Microsoft веќе е поврзана со друга сметка на Mixer, ќе добиете грешка. Seeе видите скокачки прозорци – Не успеав да поврзам сметка на Microsoft: Ве молиме најавете се со сметката на Microsoft поврзана со оваа сметка на Mixer.

Во овој случај, прво мора да ги следите овие чекори за да ја исклучите сметката на вашата Мајкрософт и потоа да ја поврзете на сметката за Миксер што сакате:

Чекор 1: Отворете ја веб-страницата на Миксер и најавете се со сметката на Мајкрософт што сакате да ја поврзете.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 7

Чекор 2: Сега кликнете на фотографијата на профилот во горниот десен агол за да го отворите менито.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 2

Чекор 3: Тука, изберете ја опцијата Сметка за да се префрлите на поставките на вашата сметка.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 3

Чекор 4: На следната страница, кликнете на копчето Unlink Your Microsoft Account и потоа одберете Disconnect во скокачкиот дијалог што следува.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 8

Потоа ќе видите порака во која се вели дека вашата сметка на Microsoft успешно била поврзана.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 9

Чекор 5: Пријавете се од миксер и потоа најавете се со сметката на Миксер што сакате да ја поврзете користејќи ја опцијата Друга да се најавите.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 10

Чекор 6: Вратете се во поставките на сметката и повторно кликнете на копчето Поврзи сметка на Microsoft.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 4

Чекор 7: Внесете ги ингеренциите за сметката на Microsoft што сакате да ја поврзете со Миксер.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 5

Вашата сметка на Microsoft сега мора да биде поврзана со сметката на Mixer. Исто како и порано, ќе можете да потврдите дека со проверка на линкот на копчето за сметка на Microsoft, што сега ќе кажете Unlink вашата сметка на Microsoft.

Поврзете сметка на Microsoft со миксер 6

Во одредени случаи, можеби ќе треба да поврзете сметка на Microsoft со помош на код. Willе добиете код на вашата регистрирана идентификација за е-пошта. Само внесете го кодот и кликнете на копчето Link Microsoft Account. Откако успешно ви се допаѓа вашата сметка на Microsoft во Миксер, можете да се најавите на услугата користејќи еден од нивните квалификации. Сите ваши податоци ќе бидат синхронизирани во обете сметки и ќе можете да пристапите до нив беспрекорно од вашиот компјутер или Xbox.

Најдов неколку теми на Reddit за корисниците проблеми со поврзување на лице/ја откачи нивната сметка на Microsoft на сметката на Миксер. И покрај тоа што ова решение ќе функционира скоро за сите случаи, сепак постои шанса да имате некои други проблеми. Ако тоа е случај, јас би препорачал да се јавите кај некој од нив Поддршка на Мајкрософт или Поддршка за миксер.

Поврзете ја вашата сметка на Microsoft со миксер

Сега кога имате јасна идеја за тоа како можете да ја поврзете вашата сметка на Microsoft со Mixer, има уште неколку работи што треба да ги знаете исто така. Сметките за поврзување нема да влијаат на вашето корисничко име на Mixer или играчката на Xbox. И, треба да ја поставите автентичноста за две фактори за Миксер одделно, дури и ако веќе сте ја поставиле за вашата сметка на Microsoft.

Во прилог на постигнување нинџа, Миксер вози функции во центарот на гејмерите, како што се копродукција, точки за искуство и интеракција во заедницата. Тоа е фер поттик за секој гејмер кој сака да изгради лојална публика на долг рок.

Следно: Гејмерите честопати успеваат да користат Instant Messenger кој ја поддржува заедницата, како и можноста да ги споделите врските со вашиот поток. Проверете ја нашата детална споредба помеѓу Спорот и Twitch за да го изберете најдобриот месинџер за игри за вашиот поток.