Како знаете дали купувате нов Nintendo Switch или стар

Bagaimana cara mengetahui apakah Anda membeli yang baru Nintendo Switch atau yang lama

Nintendo штотуку го ажурираше оригиналниот Switch, и тоа не го олеснува знаењето дали купувате стар модел или нов.

Новиот, сè уште наречен Nintendo Switch, сега е достапен во продавниците по иста цена како и оригиналот (299,99 $). Ако сакате да се подобри, мора да се осигурате дека навистина го купувате најновиот модел, бидејќи изгледа точно исто како и оригиналот, па дури и доаѓа во истиот пакет.

  • Најдобрата рачна конзола за игри на сите времиња
  • Nintendo Switch е ажуриран, но не е Switch 2

Стариот Nintendo Switch наспроти нов прекинувач

Во јули 2019 година, Нинтендо тивко го објави новиот Nintendo Switch. Но, тоа го освежува стариот модел, а не полноправениот Nintendo Switch 2. Овој нов модел се вели дека има подобар животен век на батеријата – околу два дополнителни часа. Може исто така да има нов процесор; од неодамнешниот список на FCC знаеме дека Nintendo планира да го промени SoC (системот на чип), типот на складирање и таблата на процесорот.

Се разбира, подобар процесор и табла исто така може да придонесе за подобар животен век на батеријата.

Како го разликувате прекинувачот што го купувате

Доколку сакате да го пронајдете најновиот Nintendo Switch, кој започна да удира во продавници за малопродажба кон средината на август 2019 година, еве како:

Пакување

Погледнете го полето што содржи Преклопник:

Како да откриете дали купувате нов Nintendo Switch или стар

Пакувањето за новиот Nintendo Switch (2019) има светло црвена позадина.

Како да откриете дали купувате нов Nintendo Switch или стар 2

Пакувањето за стариот Nintendo Switch има сива позадина со рака.

Сериски број

Следно, потврдете го серискиот број.

Како дознавате дали купувате нов Nintendo Switch или стара 3

Новиот Преклопник мора да има сериски број – лоциран на дното на конзолата – што започнува со буква XKW. Некои онлајн трговци на мало, како што е Амазон, можат дури и да наведат сериски броеви во списоците со производи.

Број на модел

За жал, многу мрежни трговци на мало не покажуваат сериски броеви, па дури можат да ја прикажат амбалажата за стариот Switch, за да бидете посигурни при купување преку Интернет, треба да го проверите и бројот на моделот на списокот.

Како дознавате дали сте купиле нов Nintendo Switch или стара 4

Новиот Nintendo Switch има број на модел што започнува МОРА:

  1. HADSKABAA за модели со сини и црвени контролори Joy-Con
  2. HADSKAAAA за модели со сиви контролори Joy-Con

Забелешка: Оригиналните модели на Nintendo Switch започнуваат со букви HAC.