Календар на Google: Како го користите за да извлечете максимум од тоа? Чекор по чекор водич + Трикови 2019 година

Internet Paso a Paso

Еден од најсериозните проблеми што луѓето можат да ги имаат е недостаток на организација, затоа што нè чува од сите најважни цели во нашите животи.

Многумина се обидуваат со свои методи да создадат распореди и распореди што од различни причини стануваат невозможни за исполнување. Но, Што ако некоја апликација ве извести за планираните активности во текот на денот? Или, дури и ви помага да планирате со прилагодување на работа во најдобро време.

Вистината е дека оваа алатка постои и се нарекува Календар на Google, Сè што треба да направите е да го прочитате овој едноставен водич за да разберете како функционира и да ги видите придобивките што може да ги добиете во вашето управување со времето само со тоа.

Што е Google Calendar и зошто треба да го користам како агенда? Предност

Календарот на Гугл, како што подразбира името, е електронски календар развиен од оваа компанија. Започнато во првите месеци од 2006 година, и до средината на 2009 г. се заврши.

Ова е вообичаена онлајн алманах Ова е засновано врз технологијата AJAX; асинхрони форми на веб-програмирање на JavaScript, плус XML, кои ги прават апликациите поинтерактивни.

Следно, подетално ќе ги разгледаме предностите што ни ги нуди:

Има интерактивен интерфејс

Како што знаеме, календарот на Гугл е мрежна услуга и благодарение на нејзината структура AJAX, можно е совршено да комуницирате со апликациите во прелистувачот и да направите промени без потреба да ја вчитате или освежите страницата.

Има и комплетно прилагодлив интерфејс, тоа е затоа што корисникот може да избере тип на дисплеј што е најзгодно Неделно, дневно, месечно или годишно.

Може додадете настани лесно и ова може да се модифицира едноставно со влечење на нов датум, без потреба да се препише состанокот.

Ова е онлајн услуга

Да се ​​биде онлајн услуга, можат да се синхронизираат со другите електронски календари, на пример со Microsoft или Microsoft Apple.

Друга предност што вклучува да се биде мрежна услуга е можноста да се Неограничено складирање.

Како да не беше доволно, тоа беше многу добро заради тоа Може да пристапите од кој било уред што има прелистувач, избегнувајте да губите информации.

Опремено е со сите услуги на Google

Како ова е услуга на Google веднаш синхронизирајте се со е-пошта и со вашите календарски контакти во Gmail, па дури и Фејсбук.

Овозможува извонредно користете кога ја споделувате вашата агенда со пријатели, клиенти или работни партнери, за лесно да закажувате состаноци и состаноци.

Ова исто така обезбедува практичност знај го тоа достапноста на други контакти кои исто така имаат сметки на Google, да може да закаже состаноци на поцврст начин.

Карактеристики на календарот на Google Што го прави толку посебен?

Секогаш е докажано дека кога некое лице има фиксна цел и има план за развој, животот станува попријатен и поефикасно кога постигнувате цели малку по малку.

Затоа планирањето мора да постои во нашите животи и над едноставен календар, ова се покажа како многу корисна алатка за Управувајте со вашиот распоред на секој начин. Има три главни функции, каде 3 ви овозможува да ја направите истата работа од различна гледна точка, „Пакет“.

Ајде да видиме која:

Цел

Во целната категорија тоа ни дава можности распоред според нашата агенда и интелигентно оптимални распореди за 4 области од животот.

Одговара на обука, развој на вештини, квалитетно време со пријателите и семејството, време за личен раст преку читање, медитација или хоби и, конечно, време за организирање и планирање.

Значи, според вашата агенда, која алатка го прави тоа закажете колку што е можно повеќе сесии неделно според вашите желби и во времето кога сакате. Така можете да бидете известени за оваа активност околу 15 минути или до еден час пред да бидете подготвени.

Ако една од вашите цели се извршува 3 пати неделно, Ова е неверојатно затоа што може да закаже сесии во најоптималното време за вас и бидејќи ова е услуга на Google, можете да се поврзете директно со Google Fit; Многу корисна алатка за снимање и мерење на вашите перформанси во различни полиња на пракса.

Потсетник

Со оваа функција е можно поставено на режим на аларм Некои едноставни активности што треба да ги направите, за да не бидат игнорирани.

потсетник

Со ова, можете да го земете одговорен на ново ниво и избегнувајте да барате лошо за најважните луѓе во вашиот живот.

Настан

Ова е главната функција. каде е направена оваа извонредна алатка. Со него можете да создадете настани каде ќе ви биде дозволено да закажете вистински ден, заедно со неговото времетраење.

настани

Вие избирате кога сакате да бидете известени за оваа активност Да се ​​направат подготовки. Вие исто така имате можност да закачите поканети контакти на настани, состаноци или состаноци.

Друга важна точка е тоа Можете лесно да ги ажурирате луѓето од сите детали со додавање белешки за активноста на настанот, разјаснувајќи ги сите сомнежи што може да ги имате во врска со тоа.

Конечно, како за производите на Google Оваа синхронизација автоматски со „Карти на Google“, Така, на овој начин можете да ја додадете и точната локација, така што секој може да дојде со GPS без проблеми.

Список на совети за максимизирање на апликацијата календар на Google

Сега ќе разгледаме неколку мали совети за да може целосно да ги исцедиме неговите функции:

Персонализација на календарот

Еден од најдобрите начини да ја искористите оваа алатка е да го прилагодите по ваш вкус, за тоа мора да го внесеме копчето во горниот лев агол “Конфигурација”.

Потоа во делот за конфигурација ќе го направиме „Генерал“ и од таму можеме да ги промениме параметрите како:

Конфигурација

  • Ден на почетокот на неделата.
  • Користете го секој час.
  • Известување по пошта и мобилна телефонија.
  • Стандардно времетраење на секој настан.
  • Брзи одговори за некои неочекувани ситуации што може да ги покажат гостите.

На ист начин, важно е со секој настан за создавање, вашите цели или потсетници да исчезнат Разни различни бои.

календар

Ова може да биде многу корисно за брзо разликување на активности.

Дневна агенда

Влезете од прелистувачот на нашиот компјутер “Подесувања” а потоа во левата странична лента ние сме директно над нашето корисничко име.

Заврши внатре «Подесувања на календарот», одиме во областа за известување.

дневна агенда

Потоа, скоро на крајот ќе најдеме опција «Дневна агенда» и ќе го активираме преку е-пошта.

“Ажурирано ✅ Дали сакате да добиете повеќе од апликацијата за календари на Google и не знаете? ⭐ Внесете го ОВДЕ ⭐ и дознајте како да го направите тоа ✅ Едноставно и побрзо ✅”

Со ова можеме примајте е-пошта секој ден со планирање за тој ден, да ги дознаете сите задачи, настани и активности што се закажани.

Одмори во други земји

Еден проблем што треба да го направиме во предвид кога работите преку Интернет или закажување состаноци со луѓе од други земји е прашање на одмор.

За да избегнеме таква непријатност или дури да организираме состанок во подобар ден, можеме интегрирање на празничните датуми на другите земји.

Од «Други поставки за календарот» ајде да кликнеме «Интегрирајте календари» и потоа «Персонализирај».

одмор и интегрирајте ги другите календари

Користете календар без Интернет

Структурата на програмирање на Календарот Google ви овозможува да ја користите без Интернет, Откако ќе имате пристап до ова, можете да зачувате промени без проблеми.

Листа на задачи

Во веб-верзијата на тенка лента од десната страна е опција за “Должност”, со кои можеме да поставиме мал список со задачи.

да се направи списокот

Со оваа опција, можеме да управуваме со некои од денешните активности на подобар начин за да ги искористиме нашите перформанси.

Создадете нов календар

Кога сте раководител на оддел или управувате со важна област на компанијата, вообичаено е да имате одговорни неколку лица.

Ако треба да споделите информации за календарот со вашите вработени, но не можете да покажете сè што сте закажале од очигледни причини. Тогаш треба да верувате во некои содржи само настани што сакате да ги споделите и поканете ги да се претплатите.

Може да креирате календар од конфигурацијата „Генерал“ влези «Додај календар» и потоа «Креирај календар».

направи календар

Да додадеме други во програмирањето на кое се враќаме “Подесувања” ова и влегуваме «Споделете со одредени луѓе».

споделување со одредени луѓе

Конечно, се откажавме “Додај луѓе” за да внесете е-пошта од контакт што ќе ви го приложиме.

Интеграција со производите на Google

Сите услуги на Google се синхронизираат со календарот, доволно што кога ќе видиме опција за поврзување, тоа го прифаќаме.

Со ова, можеме да ги следиме физичките перформанси со Google Fit или да обезбедиме соодветна насока за настани. Дури управувајте со видео разговори со Hangouts и правете покани со Google+.

Бришење и изменете ги брзите настани

Во мобилната верзија е можно лесно да се направат промени со едноставни движења на прстите. На пример, за да избришете настан, само треба да го изберете и да го зачувате изборот, а потоа повлечете десно.

Ако сакате само да го измените распоредот за настани, тогаш го изберете и повлечете го до соодветното време и датум.

Брз пристап до денес

И во веб-верзијата и во мобилната верзија е можно по прегледувањето на другите датуми, со еден клик, враќање на тековниот датум.

Ајде да погледнеме неколку примери на двата уреди:

  • На веб, само кликнете „Денес“ на горната лента на овој.

денес брзо

  • На мобилниот уред, во горниот десен агол има копче со мал син круг, само притискање таму ќе нè однесе директно до денес.

брз мобилен телефон денес

Која е разликата помеѓу мобилната апликација и веб-верзијата на Календарот на Google?

Всушност, разликата помеѓу календарот на Google во мобилната апликација и во веб-верзијата не е многу видлива Инвеститорот е одговорен за испраќање на главните ресурси во две верзии.

Од друга страна, нема смисла дека важни функции недостасуваат во однос на програмирање на настани и активности.

Иако треба да се напомене дека ако има мали варијации може да се споменат и денес:

  • Во веб-верзијата не постои можност да се создадат цели и потсетници, но ако го направите на мобилната верзија, можете да ја видите на веб-верзијата.
  • Во мобилната верзија не можеме да создадеме список со задачи.
  • За конфигурирање на параметрите и прилагодувањата, веб-верзијата е попогодна и со повеќе опции.

Иако постојат некои разлики, она што е важно е дека и во двете верзии можете да создадете настани и да создадете покани на другите корисници да организираат состаноци, што е една од предностите на оваа алатка.

Нешто друго, со една од овие две верзии можеме да бидеме известени бидете навреме и бидете свесни за сите наши активности.

Ако имате прашања, оставете ги во коментарите, ние ќе ви одговориме што е можно поскоро, и дефинитивно ќе биде многу корисно за повеќе членови на заедницата. Ви благодарам! ????