Карневалската кожа на Аше на Овервеч сега е достапна

La guía del gamer.

Активизацијата Близард го најави почетокот на Mardi Gras Challenge, типичен настан за Overwatch кој ни претставува посебна кожа за херој. Марди Грас не е ништо друго освен името дадено на Orу Орлеанс карневал, за тоа Еш се облече и носеше црна маска која и ’даде прилично смешна Тукседо маска.

Покрај тоа, Боб, лојалниот Омниќ, Еш, исто така доби кожа затоа што големиот човек беше дел од играта кога Аше ги користеше своите херојски способности. Боб, исто така, облечен во тематска боја, зелена и виолетова, ја украси шапката што веќе беше на дното на неговата кожа и исто така доби маска.

Карневалската кожа на Аше на Овервеч сега е достапна 1

9 гости победи

За да ја добиеме кожата, мора да победиме во 9 натпревари за преголема употреба на кој било начин освен да правиме специјални игри. Значи, конкурентни игри засновани на рангирање, игри со брза игра и броење на аркада за оваа броја се веројатно највредните. Во просек ќе ни требаат од 15 до 20 натпревари за помалку од 15 дена за да ја добиеме кожата.

И овој настан е достапен почнувајќи од денес и ќе трае до 9 март. Запомнете дека овој вид ексклузивни настани е годишен, па ако ја пропуштите можноста да ја добиете кожата на Еш и Боб, треба да почекате најмалку една година.

Карневалската кожа на Аше на Овервеч сега е достапна 2

Вреди да се спомене дека првите три победи ќе нè наградат со тематски икони и првите шест спрејови, така што на пат кон кожата ќе нè наградат и нас. Повеќе спрејови чекаат играчи кои ја поврзуваат својата сметка на Battle.net Twitch и ја гледаат лентата за преклопување за период од два часа до максимум шест.

Overwatch сега поминува низ фаза на промена со експериментален режим кој ни овозможува да ја смениме статистиката на одредени херои, затоа што од тимот за развој што сакаат и им треба помош на играчите за да донесат одлуки кои влијаат на играта Overwatch.