Квартален извештај: Samsung со значителен пад на профитот

Laporan Triwulan: Samsung dengan penurunan laba yang signifikan

Кај Самсунг, имаше значителен пад на профитот. Како причина, производителите на електроника го водат пазарот на чипови што слабее. Добивката за поделба на чипови падна нагло.

Laporan triwulanan: Samsung dengan penurunan laba yang signifikanпазарот на паметни телефони

Извор: Голем