Кенди Круш Сагата: Важни совети и трикови

Candy Crush Saga: Tip dan Trik Penting 1

Некои совети и трикови за играње Candy Crush Saga

Кога ќе започнете да играте Кенди Круш, или нејзино продолжение Кенди Круш Сода СагаНикогаш не знаете кога ќе завршите. Ова е зависност загатка игра каде што треба да соберете бонбони во групи од 3 или повеќе за да добиете поени и да добиете специјални овластувања кои ќе ви помогнат да ги додадете точките потребни за да го унапредите екранот или да ослободите запушено бонбони. Ако сте обожавател на оваа игра, тогаш ќе ве оставиме Најдобри трикови и важни совети за Candy Crush Saga.

Candy Crush Saga: Важни совети и трикови 2

Овие совети и трикови, исто така, работат за Кенди Крш Сода Сага

Кенди Круш Сода Сага е продолжение на познатата Кенди Круш Сага која го почитува стилот на игра, но со вести поврзани со посебни јаки и способности. Но, зависноста од игра останува иста, може да се сретнете повторно со предизвици кои стануваат сè покомплицирани кога ќе заминеме.

Едно од најтешките нивоа е Candy Crush 38 Soda Saga 38 каде треба да го смачкате чоколадото пред да ги изедат сите делови. Дали сакате да се спасите од главоболки играјќи Кенди Крус Сага и нејзиното продолжение? Гледајте ги нашите трикови и дефинитивно ќе го надминете нивото без проблеми.

  • Немој да брзаш: Не треба да имате ниво за помалку од 30 секунди. Обидете се да ја пронајдете најдобрата комбинација на екранот за да постигнете поени и да заштедите време, ако брзате, ќе изгубите животи и време.
  • Идентификувајте ја играта брзо: Мора да ги запаметите сите специјални комбинации и моќ што може да ги добиете. Не плашете се да губите време да научите срцето како да направите и како функционира секое специјално бонбони, тоа е клучот за победа. Постојат бонбони со ленти кои можат да ги елиминираат вертикалните или хоризонталните линии, бонбоните што обвиткуваат околу 8 бонбони околу неа, обоени бомби што ги разнесат сите делови со иста боја.
  • Користете луди комбинации: Овие видови на комбинации се тешки бидејќи бараме претходно да имаме подготвено игра која овозможува неколку последователни комбинации. Меѓутоа, ако го следите првиот предлог и одвоите време за секој потег, ќе добиете неколку луди комбинации во сите ваши игри.

  • Почнувајќи од дното: Одличен совет за Candy Crush Saga и Candy Crush Soda Saga е да се започне со комбинација на дното на екранот, а потоа да се искачи нагоре. На овој начин ќе добиеме подобар резултат и ќе можеме подобро да ги контролираме новите делови што паѓаат.
  • Исчистете ги рабовите: Страничната област е една од најтешките што, на пример, средниот дел да достигне дел, секогаш започнува со ослободување на рабовите на екранот за да го зачувате вашето движење.
  • Трик за регенерирање на животот: На вашиот iPhone, iPad или Android уред можете брзо да ги ажурирате животите со уредување на времето на часовникот, проверете дали не е поставено автоматски за да се ажурира само времето, ова се постигнува преку Поставки> Општо> Датум и време, во овој момент, одштиклирајте во опцијата за автоматско прилагодување, во овој момент треба да го унапредиме датумот еден ден и да ја отвориме апликацијата за да можеме да имаме повеќе животи.

Преземете Candy Crus Saga за iPhone и iPad

Ако веќе го немате Забавна загатка игра за iPhone, iPad и iPod touch, Можете да го инсталирате преку директната врска за преземање, од App Store, што ќе ја најдете подолу.

Кенди Круш Сагата на App Store, бара iOS 5.0 или подоцна. Компатибилен со iPhone, iPad и iPod touch. Оваа апликација е оптимизирана за iPhone 5. Таа е достапна на следниве јазици: англиски, јапонски.