Кина забранува онлајн игри со странци затоа што слободата …

Кина забранува онлајн игри со странци затоа што слободата ...

Претходно, видовме како Кина забрани една од најпопуларните игри на Интернет, животински премин: Нови хоризонти. Тоа е затоа што про-демократскиот активист Jошуа Вонг го исмева кинескиот лидер Си Jinинпинг во играта.

Сега, ЦПЦ во овој момент зачекори напред за да го забрани онлајн игри или дури и да разговара со странци надвор од Големиот Firewall.

Според новите упатства за CCP, кинеските играчи на Интернет веќе не можат да играат онлајн игри и да комуницираат со своите пријатели надвор од Кина. Како што е објавено од „Тајван њуз“, онлајн-мултиплеер-игри обезбедуваат вакуум на моќност за играчите да комуницираат со светот без надзор; И ККП не го сакаше тоа.

Кинеската влада го затвора правото на слобода на изразување за својот народ. Ова е затоа што луѓето во онлајн игри изразија незадоволство од неуспехот на CCP против коронавирусот.

Покрај тоа, новиот закон му дава на CCP поголема моќ да набудува индивидуални игри исто така и за онлајн играчи. Исто така, зомби, епидемии, уредување мапи, игри со улоги и организирање на конзорциум за игри се нелегални.

Уште полошо, ќе има полициски час на играта од 10 часот. до 8 Утре за играчи под 18 години. Исто така, „за да избегнете зависност од коцкање“, ќе има ограничувања за тоа колку можете да потрошите за набавки во игра.

Според Тајван Newsуз, овие нови правила ќе ги спречат Кинезите да знаат како светот реагира на „справувањето со појавата на Пекинг и последователното покривање“.

Сè што можеме да кажеме е дека е тешко време за луѓето во Кина затоа што Комунистичката партија на Кина ги држи своите луѓе подалеку од остатокот на светот.