Кирин 990, 5G ќе се фокусира

Kirin 990, 5G Akan Berfokus

Huawei наскоро ќе претстави нов чипсет објави видео за. Huawei, Twitter Во видеото објавено на сметката, беше објавено дека новиот чипсет ќе поддржува 5G технологија.

Huawei Mate 30 и Mate 30 Pro Кирин 990 Чипсетот ќе биде претставен на настанот во IFA 2019 година. „Дали сте подготвени за 5G технологија? Кога чипсет Huawei Kirin нè наметнува во иднина, време е да ја преиспитаме еволуцијата“. и го дистрибуираше хаштагот ИФА 2019.

Значи, новиот чирсет Кирин ИФА 2019 година настанот ќе биде воведен. Настанот за IFA 2019 година ќе се одржи во Берлин, Германија и ќе биде отворен за посетители на 6 септември.

Како што се сеќавате, Huawei минатата недела на конференцијата за развивачи на Huawei во Шенжен објави дека следниот чипсет Кирин 990 ќе поддржува снимање на 4K видео снимки на 60 fps.

Huawei Mate 30 ProBalong 5000 5G модем и Кирин 990 чипсет се очекува да бидат објавени заедно. Серијата Huawei Mate 30 ќе биде претставена на лансирање на 19 септември по настанот во IFA 2019 година.

Нов чипсет Кирин 990Ableе истечат моделот за паметни телефони на Huawei, информации за Huawei Mate X’de. Huawei не даде официјална изјава.

Ние ќе ви дадеме информации веднаш штом ќе се ажурира новиот чипсет Кирин. Остани тука!