Клиф Блешински може да направи и други видео игри

Cliff Bleszinski dapat membuat video game lain 1

И покрај игнорирањето на развојот на играта, Клиф Блешински има нова идеја во главата што не чини да се разниша.

Клиф Блешински можеби вечно положи заклетва со видео игри, но тоа не значи дека неговиот мозок не се врти со нови идеи. Всушност, се чини дека Блешински е толку зафатен од новиот концепт што го донесе Твитер на искушение од фановите со идејата дека може да се врати во развојот на играта.

Не се извртувајте: Ова не ги изразува обновените намери во кариерата на Блесински или каква било силна заложба за нов проект. Наместо тоа, тоа е знак дека „CliffyB сè уште се потпира на она што го знае – создава нови идеи за нови игри.

И ОВОЈ НЕ Е РО GАЛНА ИГРА ШТО

– Клиф Блесински (@therealcliffyb) 15 август 2019 година

Како што може да се види од твитот погоре, има (малку јасни) шпекулации дека новите идеи за игри можат да бидат засновани околу жанрот за борбени ројали. Ослободете се од вашите грижи; се чини дека тоа не е случај. Всушност, во следниот одговор, Блешински рече дека ако навистина се потрудат нови идеи како тоа, резултатите би биле „мали и најверојатно ќе се прават од далечина. Инди работи“.

Блешински првично го најави своето заминување откако Lawbreakers, стрелец на везови развиен од неговото студио, Boss Key Productions, беше пречекан со помалку од stвезден прием. Шефот на клучот потоа ќе скокне во лудилото на борбениот ројал со Радикал Хитс, но играта наоѓа помалку успех, а шефот Кис ја затвора вратата набргу потоа.

Поточно, Блешински рече дека „НИКОГАШ не направил друг натпревар“ откако Твитер дебатата ја активираа навивачите кои бараа враќање на средства за Прекршителите на законот. Овој коментар е објавено во ноември 2018 година (и оттогаш е отстранет), скоро два месеци откако серверот Lawbreaker конечно отиде офлајн.

Со сигурност може да се каже дека индустријата за видео игри со задоволство ќе пречека нови игри развиени од Клиф Блесински. Ако ништо друго, времето што го помина со епските игри работејќи на Нереалната франшиза и „Gears of War“ му донесе бесплатно признание во нашите срца. Кога ќе слушнеме детали за новиот проект поддржан од Блешински, дефинитивно ќе ве известиме. Дотогаш, продолжете тука за Shacknews за идните ажурирања.