Кога Асистентот за глас запишува приватен разговор: Случајот „Амазон Алекса“

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Амазон Алекса снимаше приватен разговор и го испрати и до контакти. Чудниот случај на помошник на шпионски глас. Внимавај

А дефект, вака се изрази компанијата Сиетлслучајно испраќање од страна на Alexa на приватен разговор, снимено и потоа испратено до некои контакти случајно.

Сега е така невреме на Амазон, кој веќе се изрази во овој поглед со објавување дека станува збор за дефект.

Алекса, Гласниот асистент на Амазон, поврзан со најпопуларната страница за електронска трговија во светот, го има претходно снимил приватен разговор без овластување од корисникот и потоа исто така го има испратени на различни контакти случајно избрана.

Се излезе на виделина затоа што а Пријател на Даниел, лицето погодено од оваа аномалија, кое го добило разговорот на неговата е-пошта и стравувајќи од хакерски напад, го предупредил неговиот пријател.

Оттаму започнаа истрагите и самиот Амазон го потврди инцидентот и го означи како а “дефект”.

Иако се чини дека серија на многу неверојатно настани, ние се обидуваме да разбереме како да спречиме што повторно да се случи.

Иако динамиката е секогаш апсурдна, гласовниот асистент на Амазон требаше да го слушне името „Алекса“ што го активира асистентот, потоа снимајте го гласот, а потоа слушнете го зборот “Испрати порака„Следено од еден збир на имиња на контакти.

Иако можеби изгледа малку веројатно, се случило.

Уште еднаш Домашните гласовни асистенти се под обвинение, кои според многумина секогаш слушаат, снимаат што зборуваме во текот на денот и ги пакуваме ад хок огласите засновани на она што го зборуваме во домот.

Во минатото се шпекулираше дека паметните телефони „секогаш слушаат“ додека се овие говорни асистенти Amazon Alexa, Siri, Google Assistant или Cortanа се создадени само за да комуницираат со нас и секогаш да нè слушаат како вистинска личност.

Се надеваме дека надлежните и различните производители ги ставаат влоговите со оваа злобна употреба на различните технологии, исто така, на новиот GDPR, за заштита на нашите податоци, нудејќи поголема контрола врз испраќањето на нашите податоци или друго.

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!