Кога ќе заврши првото мајсторство Меџик: Арена? 26 септември

Kapan Magic pertama: Arena mastery pass berakhir? Pada 26 September

Со доаѓањето на нов сет

Поминува танцот на мајсторство (сезона) Магија: Арена долго време, и „Волшебниците од брегот“ научија брзо тоа долго, стапувајќи на нозете во тој процес.

Кога фитинг беше лансиран на почетокот на јули, идејата беше едноставна: воведете сезонско вклопување во играта, слично како како Фортнит и Ракета лига заработени. Но, начинот на кој волшебниците го имплементираат е збунувачки, затоа што ги блокира играчите од профитот на XP принудувајќи ги да играат секој ден, за да не изгубат голема количина на XP.

После универзалното враќање на силата, волшебниците го сменија системот за да овозможат поширок, порелаксиран, „15 победи неделно“ капак на XP, со шанса да добиете повеќе XP. Настанот помогна да се поттикне XP уште повеќе, и следува уште еден настан на 9 септември што ќе даде 200 XP бонуси за две последователни победи кои можат да се повторат во неограничен број.

Пред да се подготвиме за совладување на вториот пас за следниот сет (и ротирање), можеби ќе треба да го знаете крајниот датум: 26 септември. Имате време да постигнете колку што можете повеќе со додавањето, каде што лебди ќе заврши и следната помине Престол на Елдрана ќе започне (тоа е исто така датумот за лансирање за следниот сет).

МТГ Арена: Состојба на Бета (Волшебници на брегот)

(Ажурирање: Волшебниците повторија дека поминувањето ќе заврши во 04:00 часот на 26 септември. Во тоа време веќе нема да можете да добиете XP за Pass Mastery M20, и ниту една топка Mastery нема да биде преместена во новиот сет на Eldrain. Постои грешка каде ако произведувате до ниво 100 тогаш Купете пас, нема да ја добиете последната награда. Ова ќе се поправи во идните лепенки.)

Ти си надвор. Најавување | Листа