Кога ISO чувствителноста е важна за паметните телефони

sensibilidad ISO

Последен пат видовме како производителите на мобилни уреди избраа да обезбедат технологија што може да ги разликува нивните паметни телефони од другите терминали. Вака пред извесно време разговаравме за две камери, три фотоапарати или оној што може да го прошири хоризонтот и да работи со зголемени слики.

Но, оваа опција не е најпознатиот паметен телефон, со пристигнувањето HUAWEI P30 Pro Дигиталната фотографија е редефинирана, бидејќи со ова лансирање е можно да се цени тоа камерата е во состојба да снима фотографии во ситуации со слаба осветленост Ти благодарам за ISO чувствителност овој паметен телефон и неговите внатрешни сензори.

На фотографијата ISO чувствителноста е количеството на светлина што треба сензорот за фотографирање да се фотографира, со други зборови, светло изложеност Тие мора да имаат наш сензор за камера за да можат да фотографираат во различни околности или светлосни ситуации.

Во дигиталната фотографија ова не е многу ценето, затоа што досега нема производители во индустријата кои користат други технологии во нивниот мултимедијален дел за да добијат подобри фотографии. Пресвртот го направил ХУАВЕИ и многу изненадувачки од кога инкорпорирање на мал сензор кој има ISO чувствителност од 409.600, нешто што дури ги надминува и најмоќните SLR фотоапарати во индустријата.

Како го прави тоа? Новата серија HUAWEI P30 ги игнорира традиционалните и вметнува жолти пиксели во својот состав, привлечете го ова за да внесете повеќе светлина и да создадете поголема осветленост при фотографирање.

Како тоа Ориенталните производители ги преработија правилата за откривање на боја RGB (црвена + зелена + сина) и ги променија во RYB (црвена + жолта + сина) што помага подобро да ги осветлите сите постигнати слики со камерата на овој паметен телефон подобро.

HUAWEI P30 Pro

Во овој случај, HUAWEI SuperSpectrum обезбедува 40% повеќе светлина, така што корисниците можат да добијат светли слики дури и во екстремни темни ситуации, нешто што паметните телефони не можат да го сторат до сега.