Кодот iOS 13 покажува како ознаката за следење на Apple …

El código de iOS 13 muestra cómo AppleLa etiqueta de seguimiento de ubicación tipo mosaico funcionará 1

Кодот iOS 13 покажува како ќе работи ознаката за следење локација на Apple како мозаик 1

Неодамнешниот код на iOS 13 открива нови детали за претстојниот tracker-от за производот на Tile-like на Apple. Веднаш по објавувањето на апликацијата Find My на WWDC, се појавија гласините дека оваа одлика доаѓа на iOS 13. Сега, MacRumors ни дава подобра идеја за тоа како ќе функционира и ќе изгледа оваа функција во iOS 13.

Анализата на кодот за iOS 13 откри слика на „мала кружна налепница со лого на Apple во центарот“. Исто така, во апликацијата Find Me има ново јазиче „Предмети“, веројатно за да ги следи работите со ознаки.

Според MacRumorsWillе има систем што ќе ве извести дали е одвоен од ознаката за ставка. Потоа, можете да ја користите апликацијата за да ја направите етикетата да создаде звук. Ова е слично на начинот на кој во моментов работат плочки и други проследувачи на статии од трети страни. Ова е одлична карактеристика на Apple за корисниците на iPhone за да им овозможи да ги пронајдат вашите предмети што недостасуваат.

Првите референци на шпекулираната етикета беа пријавени од 9to5Mac Во јуни, кога се виде во првата бета верзија на iOS 13. Но, во тоа време, јас немав идеја како работи овој систем и кој софтвер ќе го користи. Сепак, врз основа на новите протекувања, се чини уште поверојатно дека Apple ќе понуди сопствен систем за следење на статии, заедно со својот нов софтвер.

Од сега, нема информации за тоа кога оваа одлика ќе пристигне во iOS 13. Дали ќе се појави заедно со iPhone 11 на 10 септември 2019 година? Да почекаме малку подолго за да биде целосно откриено.

За најновите новости и технологии, инсталирајте Апликација TechnoCodex и следете нè натаму Фејсбук и Твитер. Исто така, ако ги сакате нашите напори, ве молиме размислете да ја споделите оваа приказна со вашите пријатели, ова ќе нè охрабри да ви донесеме повозбудливи ажурирања.