Кои и колку верзии на Microsoft Office има до денес? Регистрирај се 2020 година

InternetPasoaPaso
? mana Кои и колку верзии на Microsoft Office има до денес? Регистрирај се 2020 »

Временскиот рок за сите верзии на Microsoft Office беше направен до денес. Која ќе биде вашата иднина?

Мотивирани од тоа колку е важен овој пакет за разни активности, Еве една кратка хронологија на оваа извонредна алатка од времето кога е направено до денес:

Microsoft Office за Windows 1.0

Ова е пакетот содржи 3 апликации: Microsoft Word за Windows 1.1, Microsoft Excel за Windows 2.0 и Microsoft PowerPoint за Windows 2.0

Microsoft Office за Windows 1.5

“UPDATED ✅ Дали треба да знаете кои верзии на Microsoft Office се развиени досега – Внесете ги ОВДЕ” и запознајте ги со нив “

Тука е креирана верзија на Microsoft Excel 3.0, со која ажурирани Microsoft Office за Windows.

Microsoft Office за Windows 1.6

Дизајнирано заедно со претходната апликација каде што се наоѓа Microsoft Mail за компјутерски мрежи 2.1.

Microsoft Office за Windows 3.0

Дизајниран е во 1992 година, каде се состоеше од Word 2.0, Excel 4.0, PowerPoint 3.0 и поштата 3.0. Станете оваа колекција апликации објавени на ЦД-РОМ.

Microsoft Office 4.0

Тоа вклучува Word 6.0, Excel 5.0, PowerPoint 4.0, пошта и пристап. Су Фондација Ја користи истата верзија на Word.

Намерата да се имплементира оваа верзија е да се натпреваруваме со Word Perfect, затоа што Microsoft Office 4.3 е ​​проширен во верзија 16 бита, ова е последната компатибилна верзија на Windows 3.x.

Microsoft Office 95

Оваа верзија на кодирањето беше трансформирана со намера да се направи слична на Виндоус 95. Исто така, таа беше направена натаму 2 верзија каде се сместени Office 95 Standard и Office 95 Professional.

Microsoft Office 97 (Office 8.0)

Тоа е неверојатна модификација затоа што содржи многу функции и надградби, каде и да е вклучувајќи командна лента, проверка на правопис и помошник помошник.

Microsoft Office 2000 (Office 9.0)

Влезе во мени за поставки, каде се скриени програми што не ги користат многу корисници.

Вклучува и нови функции заштита, затоа што автоматски поставува макроа со потписите на своите дизајнери за да обезбеди доверба. Ова е последната верзија која има компатибилност со Виндоус 95.

Microsoft Office XP (Office 10.0 или 2002)

Придружувајќи се на пазарот со Windows XP, ова стана едно од најважните ажурирања, бидејќи дава опции за користење на апликацијата Outlook и започнете со тоа како тестот не успеа.

Оваа форма на заштита овозможува да се пронајдат сите видови оштетувања на системот.
Исто така, тоа вклучува а говорна команда и моќта да напишете текстови и да напишете признание, тоа е најновата верзија што е компатибилна со Windows 98, ME и NT 4.0, но е првата верзија за активирање на активности против плагијат.

Microsoft Office 2003 (Office 11.0)

Тој спроведе нов дизајн, и два нови системи: Microsoft InfoPath и OneNote. Ова е прв пат да можете да ја користите истата икона како дизајнот Xp. Ажурирано некои апликации и верзии се компатибилни со Windows 2000

Microsoft Office 2007 (Office 12.0)

Ова обезбедува нова опција во интерфејсот, затоа што заменети Лента со алатки и менија.

Microsoft Office 2010 (Office 14.0)

Има ново лого и беше лансирано со повеќе броеви од претходното. Клучот Office е заменет со бекстејџ со намера да се управување со датотеки и создадете нови документи.

Друга модификација во оваа верзија е можноста за уредување на документите на другите корисници преку други апликации што се користат преку Интернет. Освен тоа, можете фотографирај во прозорецот и ставете го во документот. Исто така, на мини-табелата има мал график кој прикажува разни податоци.

Office 2016 заврши со инсталацијата во облакот и сака да го освои

Направено е во 2015 година, со цел собираат активност на облак, заради верзијата Office 365, иако интерфејсот нема значителни модификации или трансформации.

Microsoft Office 2019 година

Конечно, во 2019 година можеме да добиеме нови ажурирања, кои можат да се преземат доколку е купена лиценца. Па, оваа нова верзија денес е една од најпознатите користени од корисниците, затоа што е многу добра ВестиСепак, некои активности од претходната верзија сè уште се одржуваат.

Оваа нова верзија е моментално достапна за Виндоус 10 и верзија која е супериорна во однос на Сиера во макрос, затоа ако го немате, нема да можете да го користите.

Office 2019 има многу функции на Microsoft Office 365, затоа што содржи ажурирани карактеристики, како што се: сликата на екранот, има нова анимација за програмата PowerPoint, вклучува измени и опција за зумирање.

Исто така, има нова формула за Excel што можете да ја користите да се анализира Вашите податоци Па, ова ажурирање може да го преземат само од луѓе кои имаат лиценца Office 365.

Освен тоа, ова е ист интерфејс од верзијата за 2016 година, но со неколку други измени со цел да се направи најновата верзија до денес. Понатаму, оваа програма ќе има измени во овој поглед заштита и заштита, така што корисниците се чувствуваат безбедно.

Ако имате прашања, оставете ги во коментарите, ние ќе ви одговориме што е можно поскоро, и дефинитивно ќе биде многу корисно за повеќе членови на заедницата. Ви благодарам! ?

Активирајте ја JavaScript во вашиот прелистувач за да уживате во нашата неверојатна содржина.