Кои се најдобрите алтернативни апликации на Spotify за да слушаат музика …

¿Cuáles son las mejores aplicaciones alternativas a Spotify para escuchar música gratis? 1

Денес, Spotify отвори нов пат од кој музичката индустрија сакаше да го искористи целосно, а тоа е тоа е одлична услуга за стримирање музика која е тотално важна денес. Така, Има повеќе од 191 милиони активни корисници секој месец., од кои 87 милиони се претплатени на неговата платежна услуга за оптимално користење на сите свои функции и алатки. Ова значи дека не е тајна дека оваа платформа е лидер во музичкиот стриминг ширум светот, благодарение на фактот што дистрибуира музичка содржина целосно преку Интернет.

Сепак, иако Spotify се смета за најдобра услуга од овој вид и најконсолидирана во неколку земји, Се одликува и со сериозна конкуренција која се дистрибуира на други платформи со добри алатки.. Иако беше извонредно успешен, тој претрпе и одредени подеми и падови.

Добро е да знаете за други алтернативи на Spotify кои се сметаат за одлични апликации за слушање музика; Затоа и направивме навремена анализа на истите да ви понудат најдобри апликации каде што можете да уживате во најдоброто музичко проследување, заедно со други карактеристики со значителен интерес и корист. Најдобро од сè, повеќето се достапни на различни оперативни системи (особено Android и iOS), и тие исто така се целосно бесплатни.

Кои се најдобрите алтернативни апликации на Spotify за да слушате бесплатна музика? еден

Што е тоа, за што е тоа и како функционира Spotify на Android или iPhone?

Оваа платформа позната како Spotify музика е сега најпопуларната апликација кога слушате музика на Интернет и од различни уреди (компјутери, мобилни телефони, таблети, телевизори, конзоли за игри, звучници и во автомобилот).

Тој тоа го прави легално, и со тоа, им овозможи на авторите да бидат под влијание на пиратството, како што беше вообичаено. Во оваа смисла, се смета за оптимална услуга за стримирање музика, подкасти и дигитални видеа што ви овозможува лесно пристап до милијарди песни од уметници од целиот свет и исто така и други видови содржина.

Оваа апликација исто така ви дава опција да изберете помеѓу бесплатната верзија што содржи реклами и ограничува некои функции и платената верзија Ова ви овозможува да ја користите истата платформа на понапреден и комплетен начин.

Сега, во врска со тоа како работи, за да се најавите, мора да пристапите до услугата Spotify на преземање на вашата апликација на вашиот уред (оној што го сакате), било од неговата официјална веб-страница или преку познатите продавници за апликации со Android и iOS.

Следно, треба да креирате корисник со претпочитаната лозинка, за да можете да зачувате сè што сакате и да управувате со вашата сметка од каде и да сакате.

Оттогаш, откако ќе ја инсталирате апликацијата, мора да го извршите и да управувате со планот на корисникот што сакате да изберете да уживате во неговите карактеристики и алатки.

Соодветно е да ве информираме главните планови што ги нуди на своите кориснициспоред барањата и можностите на секоја од нив; под истото:

 • Отворено: Ова е тотално бесплатна услуга Ова ви дава можност да уживате во саканата музика, само за 20 часа во текот на месецот во земјата во која сте се регистрирале. И ако патувате во странство, можете да ја користите услугата 14 дена. Меѓу неговите особености, откриваме дека ви овозможува да ги споделите со пријателите оние кои слушаат во реално време, но оваа опција покажува рекламирање во секое време.
 • Бесплатно: Тоа е уште еден бесплатен план, но можете да пристапите по покана. Затоа, вклучува радиостаници да слушате каде сакате и исто така ја додава базата на податоци за уметниците. Сепак, како и претходниот план, работи со рекламирање.
 • Неограничено: Ова е алтернативна исплата, за што мора да платите вкупно околу 110 американски долари месечно. Како што подразбира и неговото име, таа не открива никаков вид на ограничување на слушање музика и во земјата каде некогаш била регистрирана и во странство. На кратко, не покажува реклами во текот на целото искуство.
 • Братучед: Ви овозможува да управувате со сите свои функции. Без ограничувања и пристап до целата содржина на платформата, дури и од вашиот мобилен уред.
 • Предност

  Благодарение на фактот дека тоа е една од најпознатите и најважни услуги за музичко стримирање во моментот, се разбира. испушта многу предности дека сите ваши корисници треба да го знаат.

  Тука се најрелевантни придобивки од Spotify денес:

 • Понудете бесплатна претплата.Иако не содржи многу време, за своите корисници е добра карактеристика да управуваат со платформата и да уживаат милиони песни од сите жанрови.
 • Гарантира целосен пренос на извонреден квалитет. што секој го сака.
 • Ако ја користите платената верзија, платформата не покажува рекламирање И ова е големо олеснување за корисниците околу нивната удобност.
 • Се смета многу едноставна платформа за употреба. Прегледите за песни или уметници може да бидат управувани од секој.
 • Апликацијата работи совршено на различни платформиТоа е, на компјутери, терминали и мобилни уреди, таблети и кој било оперативен систем.
 • Овозможува неограничена музика за сите свои корисници., аспект што го револуционизираше начинот на слушање музика денес.
 • Прикажува практично неисцрпен каталог на музика., како што се рече дека има околу 20 милиони песни.
 • Ако платите за тоа “Неограничено” или „Братучед“ план, можете да го користите Spotify Connect функција, која ви овозможува да ја слушате целата музика што ја сакате, wбез потреба од интернет врска.
 • Има дел наречен Spotify радио, што го прави возможно за апликацијата за откривање на музиката што ви се допаѓа besт и на тој начин пронајдете тотално персонализирана содржина.
 • Недостатоци

  Како и со сите мрежни услуги, платформата Spotify исто така има голем број на недостатоци или недостатоци за кои треба да бидете свесни на и имајте на ум кога ја користите оваа апликација. Овие детали се подолу:

 • Бесплатни верзии или „Отворено“ или „Бесплатно“, покажете многу ограничувања и најзначајно е тоа што нема пренос со висок квалитет. Ова значи дека не можете да слушате музика со висока дефиниција.
 • За жал, тоа е услуга што не е достапно во сите земји.
 • Се разбира, треба да се напомене дека за бесплатни планови, покажува постојано и досадно рекламирање Може дури и личи на комерцијално радио.
 • Ако ја користите бесплатната верзија и сакате да изберете одредени песни на вашиот паметен телефон, ова тоа не е можно; зошто списоците едноставно работат во случаен режим.
 • Друго ограничување на бесплатната верзија е дека нема Spotify Connect. Затоа не можете да слушате музика без интернет врска и не можете да ги синхронизирате сите уреди што ги користите.
 • Апликацијата повеќе нема своја функција со текстови. Со други зборови, во моментов не можете да го знаете значењето на буквите директно од платформата.
 • Список на најдобри алтернативни апликации на Spotify за да пуштате милиони песни бесплатно

  Се препорачува да имате други опции кога слушате музика директно од вашиот мобилен уред или од кој било уред и со тотална едноставност. Значи, покрај Spotify, Исто така, постојат и други апликации кои покажуваат одлични карактеристики за репродукција. од кој било музички жанр во стриминг и потполно бесплатен.

  Тука се најдобрите и најоптималните апликации:

  Google игра музика

  Кои се најдобрите алтернативни апликации на Spotify за да слушате бесплатна музика? 2

  Да започнеме со оваа опција тоа можете да користите од кој било уред со iOS или Android, вклучувајќи Android Wear, Android Auto и Chromecast; Работи слично на Spotify; прво затоа што е апликација за фремиум (Бесплатно и платено во исто време).

  Што се однесува до бесплатната верзија, содржи реклами и радио базирано на песни, уметници и албуми; Исто така, поддржува складирање и пренесување до 50.000 песни од лична колекција без трошоци и издава препораки засновани на активност, локација, вкус и расположение на неговите корисници.

  Од друга страна, во врска со можностите за претплата, мора да платите 11 долари, месечно или ако сакате план за семејство за шест лица, мора да платите 16,71 $ вкупно. Така, ви дава пристап до над 40 милиони песни, може да слушате музика без Интернет врска, не содржи рекламирање и дозволува имате слободен пристап до музика на YouTube без дополнителни трошоци.

  Наскоро, Google Play Music е идеална услуга што осветува милиони песни и илјадници листи за репродукција за секоја пригода.

  Youtube музика

  Кои се најдобрите алтернативни апликации на Spotify за да слушате бесплатна музика? 3

  Друга одлична алтернатива е оваа услуга, природна за реномираната YouTube платформа, која вклучува различни функции за компјутери, како и за Android и iOS мобилни телефони. Прво, прикажува исклучително елегантен и лесен интерфејс, што, покрај сè друго, совршено се интегрира со звучникот Google Home.

  Исто така, додава во живо теми во неговиот каталог, и тоа тешко може да се најде во која било друга апликација. Најдобро од сè е потполно бесплатна платформа од која било продавница за апликации. Сепак, нуди платена или премија верзија која чини 11 долариПокрај тоа, ви овозможува да слушате музика и да гледате видеа без да имате Интернет врска.

  Вреди да се спомене дека се смета за услуга за стриминг на романска музика а за поголем интерес, ви нуди можност да пронајдете секаков вид песни, албуми, изведби во живо, ремикси и корици што постојат. Покрај тоа, за поедноставување на пребарувањето, можете да го извршите користејќи опис или писмо, во случај да не го знаете името на патеката.

  Apple Music

  Кои се најдобрите алтернативни апликации на Spotify за да слушате бесплатна музика? 4

  Се разбира, ова е Најпопуларната услуга кај корисниците на iOS за уживање во неограничено стриминг со месечен план за претплата што може да се плати индивидуално или како семеен план.

  Првиот го има цена од 11 долари и семејството, има цена од 16,70 долари. Ова овозможува пристап до 50 милиони песни и радиостаници. За поголема покриеност, може да се користи на Apple Watch па дури и обезбедува верзија на Android, иако не е достапна за кој било компјутерски оперативен систем.

  Во врска со неговата бесплатна верзија, не постои оној кој е чисто бесплатен, туку нуди само бесплатен план за пробување кој трае приближно три месеци И ова може да биде многу поволно бидејќи е добро време да управувате и уживате во платформата, во споредба со Spotify.

  Меѓу другото, Apple Music ви овозможува пристап до библиотеката зачувана во iCloud Покрај тоа, поддржува 200 модели на возила со употреба на CarPlay, т.е. гласовниот асистент на Сири. Apple Music исто така ви овозможува да креирате паметни листи за репродукција и има своја станица, концерти, емисии и музички видеа.

  Последен ФМ

  Кои се најдобрите алтернативни апликации на Spotify за да слушате бесплатна музика? 5

  Работи од 2003 година, и ова е една од најчестите услуги за музички стриминг на Интернет, која со тек на време се прилагодува на новите случувања во дигиталниот свет и затоа покажува совршена поддршка за мобилни уреди, за да можете да ја добиете вашата апликација директно од Google Play Store или App Store.

  Last.fm е одлична алтернатива на Spotify, благодарение на тоа Тоа е еден вид социјална мрежа на музички вкусови И, исто така, успева да игра музика преку Интернет со помош на YouTube или ви дозволува да ја купите директно од iTunes.

  Наскоро, ова е услуга која работи бесплатно и за поголема предност, Обезбедува доверлив податок за најслушаните песни во светот во реално времеЗатоа, исто така е одговорно за сегментирање на резултатите според земјите и регионите за да се олесни пребарувањето за да одговараат на секој корисник.

  Понатаму, ви овозможува да видите алтернативна класификација Ова обично го прават најголемите светски радиостаници. Исто така, обезбедува голема едноставност за сите што ја користат вашата апликација да ги видат своите омилени уметници, албуми и песни побрзо, како и прецизно пребарување за најголемите музички настани во моментот.

  Музика Деизер

  Кои се најдобрите алтернативни апликации на Spotify за да слушате бесплатна музика? 6

  Со библиотека што додадете повеќе од 53 милиони песни, Deezer Music е апликација која, иако не е толку масовна, обезбедува услуга многу слична на реномираниот Spotify И затоа, ви овозможува да слушате музика преку Интернет, да комуницирате приватно со заедницата и да добивате различни препораки во прилог на музичките вкусови што ги наведете откако ќе се регистрирате на платформата.

  Има бесплатна верзија Тој е во случаен режим и, како скоро сите овие препораки, тој покажува реклами затоа што се бесплатни.

  Сега, како за премиум верзијата на Deezer Music, спомнуваме дека има цена приближно 11,10 $ еден месец за индивидуална претплата, 16,70 долари како семејство стапка и 22,30 ако претплата за Hi / Fi. Меѓу другите спецификации, апликацијата е достапна на компјутерите Windows и Mac OS, како и уредите со Android и iOS и прифаќа врска со Smart TV.

  Вториот нуди алтернатива да ги слушате сите нумери и да ги гледате нивните текстови на телевизија. за олеснување на сесиите на караоке Каде сакаш. Конечно, тоа претставува а “Тек” функција што ги комбинира вашите омилени песни со препораките избрани околу патеките што веќе ги обележавте како омилени.

  Музика SoundCloud

  Кои се најдобрите алтернативни апликации на Spotify за да слушате бесплатна музика? 7

  Како друга идеална алтернатива за совршено замена на Spotify, ја препорачуваме оваа апликација каде можете директно да пребарувате за песни од сите жанрови, уметници и други корисници, ако сакате.

  SoundCloud е каталогизиран како независна веб-страница, надлежна за промовирање на проекти кои до сега се во своите први чекори и, според тоа, има за цел да се позиционира како една од главните апликации за стриминг музика и, се разбира, успеала.

  Во оваа смисла, можете да го преземете директно од главните продавници за апликации за Android и iOS, како и да го користите од вашиот компјутер преку својата веб-страница. Меѓу неговите најважни карактеристики, истакнуваме дека тоа ви дава можност да откријте ја најновата музика, разни песни по жанр, креирајте свои листи за репродукција и споделете ги.

  Исто така, имате можност да паузирате, прескокнете или пуштите одредени песни од заклучениот екран, како и снимање на звук и споделете ги директно со Facebook, Twitter и Tumblr

  Grooveshark

  Кои се најдобрите алтернативни апликации на Spotify за да слушате бесплатна музика? 8

  Меѓу другите алтернативи, го претставуваме Grooveshark, што ви овозможува да уживате во добра музика од каде било и во кое било време, со одличен квалитет на звукот. Оваа бесплатна апликација за мобилни телефони е вклучена во нелегални проблеми, но денес гарантира квалификувана услуга за да ви ја даде најдобрата помош кога станува збор за стриминг музика од вашиот мобилен телефон.

  Изложува целосно обемен каталог кој вклучува песни и групи од различни жанрови., да се прилагодат на различните вкусови на своите корисници. Сепак, треба да се напомене дека оваа апликација е достапна само за уреди со Android, што значи дека може да се преземе само од нејзината веб-страница или преку Google Play Store.

  Една од највпечатливите предности е тоа не бара претходна регистрација за да започне со употреба на истиотНо, ако е важно да се знае дека ако не, платформата сигурно ќе ви покаже скокачки реклами, барајќи од вас да го направите тоа, иако, иако е вистина, не е дека оваа реклама ги прекинува репродукциите.

  Како и повеќето други решенија, Grooveshark ви дава алатки да креирате и менувате плејлисти по ваша желба. Неговиот интерфејс е многу течен., пребарувачот што го содржи е прецизен и ефикасен, плеерот е едноставен и тој е специјално адаптиран во бои според уметникот.

  Плимарен

  Кои се најдобрите алтернативни апликации на Spotify за да слушате бесплатна музика? 9

  Да заклучиме, Tidal е последното решение на кое ви препорачуваме да го пробате како алтернатива на Spotify, затоа што се однесува на тоа Првиот музички сервис кој нуди квалитетен звук со висока верност.Тоа е, квалитетот на студио мајстор што го разликува од голема серија апликации од овој вид.

  Плима, добивате неограничен пристап до над 59 милиони песни од различни жанрови, 240.000 музички видеа во висока дефиниција, без заматени слики и од сè, не пренесува реклами за време на искуството, ова е една од најдобрите карактеристики на платформата. Исто така, нуди серии, објави и ветува ексклузивни концерти за членовите.

  Нуди премиум услуга тоа има цена од 22,29 долари кога се плаќа поединечно или 33,44 долари за план за семејство. Но, ако сте претплатник на Водафон, тие можат да ви понудат понуда до две години бесплатна претплата.

  Од друга страна, апликацијата покажуваат приказни зад музиката, што резултира во музички написи додадени заедно со интервјуа. Исто така, имате можност да им дозволите на сите ваши корисници да создадат своја плејлиста или музичка колекција, со многу различни патеки, уметници и албуми што ги покажува.

  Конечно содржи офлајн режим да ги зачувате вашите листи за репродукција и да уживате во нив офлајн на до три различни уреди. Ти можеш преземете ја од продавницата на Google Play или од продавницата со апликации.