Кои слушалки се подобри во секојдневниот живот?

Headphone mana yang lebih baik dalam kehidupan sehari-hari?

Бозе наспроти Sony, слушалки за над уво наспроти слушалки во уво. Неколку светови се судираат овде. Но, што навистина е подобро во секојдневниот живот, за време на работата и при патувањето? Поминав многу време со Bose QuietComfort 35 II и Sony WF-1000XM3 – и добив неверојатни резултати.

Кои слушалки се подобри во секојдневниот живот? 1

Bose QuietComfort 35 II vs. Sony WF-1000XM3: разлики

Ако сакате да купите нови слушалки за откажување на бучава, треба да донесете важна одлука. Треба ли големи слушалки за над уво – или модерни во уво сега исто така поддржуваат активно откажување на бучава? Во изминатите неколку недели, во мојот секојдневен живот ги користев Bose QuietComfort 35 II и Sony WF-1000XM3 и добив важен увид што ќе ви помогне при одлуката за набавка.

Зошто да изберете слушалки за над уво на Bose?

 • Откажување на бучава: Всушност, Bose QuietComfort 35 II целосно го опкружува увото и со тоа обезбедува одлично задушување на звукот. Во основа добивате двоен филтер што добро апсорбира звук и амбиентален звук.
 • Батерија: Долги летови или постојани патувања со воз. Бидејќи слушалките не можат да одат силно. Bose QuietComfort 35 II трае вечно. Најдолго време на употреба со мали прекини е 10 часа. После тоа, слушалките сè уште имаат околу 50 проценти од капацитетот на батеријата.
 • Погодност: Дури и долги денови во канцеларијата нема проблеми со Bose QuietComfort 35 II. Материјалот на ушните перници се чувствува мек и пријатен, така што можете да носите слушалки долго време без никакви проблеми. Слушалките се исто така многу лесни и не притискаат.
 • звук: Благодарение на доброто откажување на бучавата и заштитните перничиња за ушите, звукот звучи многу добро. Мешањето во врските со Bluetooth на мобилните телефони или MacBooks понекогаш се случува, но не е голема работа.

Зошто да изберете слушалки за во уво на Sony?

 • преносливост: Sony WF-1000XM3 е мал, лесен и може лесно да се лизне во џебот или палтото на панталоните. Ова е една од најголемите предности на слушалките за во уво. Не треба да носите околу голема кутија што зазема многу простор во вашиот ранец.
 • звук: Звукот на слушалките на Sony е многу добар – дури и малку подобар од Бозе. Многу поставки можат да се направат преку апликацијата.
 • операција: На двете слушалки има области на допир. Можете да го користите ова за да извршите одредени функции. Се навикнувате брзо и исто така можете да го прилагодите индивидуално во апликацијата.
 • Откажување на бучава: Поништувањето на бучавата не е добро како и Бозе. Можете да слушнете појасно звуци, да пишувате на тастатурата и други звуци, што е многу вознемирувачки во канцеларијата или возот. Мора да го зголемите обемот на музика, што не е секогаш оптимално. Интензитетот на откажување на бучавата може да се одреди индивидуално.
 • Батерија: Според Sony, има максимум 6 часа. Не сум го постигнал тоа доволно. Последното патување со воз завршува по 5,5 часа. Тогаш слушалките мора да бидат вратени во кутијата за полначот и по околу 15 минути имате доволно сок повеќе од еден час. Не е идеален за долги летови. Ако имате долг работен ден, мора да го пополните барем уште еднаш. За слушалки за во уво со откажување на бучава што секогаш се активираат на највисоко ниво, ова сепак е прилично добар резултат.
Кои слушалки се подобри во секојдневниот живот? 2 Бозе QuietComfort 35 II (фото: ГИГА).

Што е против слушалките преку уво на Бозе?

 • преносливост: Ставањето во џеб нема да работи тука. Може да висат слушалки околу вратот, но потоа да ги ставите на вратот во секое време.
 • Погодност: Удобноста не е само позитивна точка, туку и негативна. Ако носите слушалки на Бозе многу долго во лето или на потопли температури, ушите ќе ви бидат многу топли.

Што не е во ред со слушалките за во уво на Sony?

 • Канцеларија: Вие мора да ги имате вистинските уши за слушалки за во уво. Ова важи и за Sony WF-1000XM3. Овие слушалки се невообичаено обликувани и се чини дека се прицврстени на увото, наместо да се вградени во увото. Откако ќе ја пронајдете вистинската големина на прицврстување, слушалките се вклопуваат удобно. Но, не треба да се движите премногу со тоа. Бидејќи слушалките се многу истакнати од ушите, тие се флуктуираат со одење. Ова е непријатно на долг рок. Слушалките никогаш не испаѓаат. Јас нема да трчам со тоа.
 • Напојување: Случајот Sony WF-1000XM3 може да се полни само со употреба на USB-C кабел. Нема функција за безжично полнење. Тоа е поврзано со AirPods Pro од Apple и Galaxy Tunas од Samsung не е профитабилно.

Sony или Bose? Во уво или преку уво? Што е подобро сега?

Нема јасни победници. Секогаш зависи од тоа што сакате да направите со него.

 • Јас би ги препорачал слушалките на Бозе во канцеларија и за долги патувања. Откажувањето од бучава е само подобро, така да не ве вознемирува бучавата и другите звуци. Траењето на батеријата е исто така подолго со едно полнење.
 • Слушалките од Sony се погодни за пократки патувања и за ситуации кога слушалките над ушите не се соодветни. Звукот е добар, но не треба да бидете во бучна околина каде има многу разговори. Не треба да размислувате дали навистина ви требаат слушалки, како што е случајот со Бозе. Sony In-Ears е ставена во џеб и секогаш можете да пристапите до него.

Ако не можете да ги имате и двете, морам да одлучам. Ако требаше да изберам, би го избрал Bose QuietComfort 35 II. За мене, заштитата од надворешниот свет кога работам и патувам е поважна од преносливоста. Getе добивам и слушалки за Sony. Значи, имате соодветни слушалки за секоја ситуација.