Колку мислите колку е потребно Note 10+ за целосно полнење со напојување од 25W? (Видео)

Menurut Anda berapa banyak yang dibutuhkan Note 10+ untuk sepenuhnya mengisi ulang dengan catu daya 25W? (Video) 1

Иако новиот Galaxy Note 10+ може да поддржува брзо полнење до 45W, Samsung реши да го спакува полначот од (само) 25W. Ако одлучите да го купите овој паметен телефон, ќе се најдете (барем на почетокот) користејќи го полначот, и затоа се поставува прашањето: “Но, колку брзо се наполни мобилниот телефон?”.

Каналите се одговор на YouTube Гаџет портал, кој го направи тестот рефил од 0 до 100%. За да имаат мерач на споредба тие се споредени Забелешка 10+. Забелешка 9, OnePlus 7 Pro и iPhone XS Max.

Резултатите се следни:

  • Galaxy Note 10+: 1 час и 5 минути
  • OnePlus 7 Pro: 1 час и 25 минути
  • Galaxy Note 9: 1 час и 54 минути
  • iPhone XS Max: 2 часа и 3 минути

Се разбира, Note 10+ е многу брз за полнење на паметните телефони до 100%, но што е со средниот процент? Тој дојде да нè спаси Леден универзум со тестови од Кина: Белешка 10+ а 10, 30 и 60 минути може да се наполни, соодветно, од 22, 64 и 96%. Тестот за мраз универзумот трае целосно на полнење на Note 10+ за 64 минути, практично исто како и порталот за гаџети.

ПРОЧИТАЈТЕ ДА: Читач на отпечатоци, интегриран во ЛЦД-екранот, не е химера

Накратко, Note 10+ се однесуваше многу добро со полнење од 25W, така што со полначи кои можат да обезбедат 45W моќност треба да биде подобро.

Преку: Sammobile