Колку чини да се гледа Netflix низ целиот свет

Berapa biaya untuk menonton Netflix di seluruh dunia

Луѓето навистина не се сеќаваат без оглед дека кабелот не е достапен затоа што тоа е нашата основна потреба. Тоа е сè уште, за повеќето делови на светот. Но, некои луѓе избраа наследник. Netflix стана врвен давател на забава и никој не се жали. Нетфликс најверојатно ја замени кабловската телевизија во многу земји. Содржината достапна за стриминг е многу добра и Netflix исто така започна да прави филмови и серии самостојно.

Вкупно од 190 земји Користете ја фразата „Нетфликс и студ“. Земјите како Кина, Крим, Северна Кореја и Сирија не можат да го пренесат Нетфликс. Но, земјите што проследуваат содржина наплаќаат такси во замена за квалитетна забава. Движете се надолу за да откриете колку чини Netflix, врз основа на вашата локација.

Колку чини да гледате Netflix низ целиот свет 1

Колку чини да се гледа Netflix низ целиот свет

Цените се разликуваат од регион до регион. Тоа исто така зависи од пакетот што ќе го изберете. Netflix им овозможува на корисниците да изберат еден пакет помеѓу две други опции и ќе се наплатуваат секој месец. Неодамна, Netflix воведе 4-ти пакет-пријателски по џеб за индиските корисници. Willе ги поминеме трошоците и ќе разговараме за плановите од земја до земја.

Индија: Неодамна воведен 199 ₹ пакетот е наречен само мобилен пакет, што значи дека не може да се користи овој пакет за да се пренесува Netflix на нивните лаптопи и телевизори. Покрај тоа, корисниците можат да гледаат содржина само во стандарден квалитет. Корисниците кои го избираат овој пакет можат да гледаат само на еден екран истовремено. Тоа 499 фунти Основниот пакет отклучува уште неколку функции, но содржината HD и Ultra-HD избегнува секој што ќе го избере овој пакет. Тоа 649 фунти Стандардниот пакет е достапен во HD квалитет и корисниците можат да гледаат содржина на два различни екрани истовремено. Нема поддршка за ултра-HD пакет за овој пакет. Тоа 799 фунти Премиумскиот пакет ги отклучува сите карактеристики и корисниците можат да ги искористат 4К филмовите и емисиите, но само на нивниот лаптоп или ТВ; 4K содржината сè уште не е достапна за мобилен телефон.

НЕ: Стандардна стапка (2 екрани, HD резолуција) е најпопуларен пакет во САД. Ова е вредно 12,99 $ месечно. Основните не-HD пакети (единечен екран, SD резолуција) се наплаќаат 8,99 $, додека пак, се наплаќа Premium пакетот (4 екрани, HD + Ultra HD) 15,99 $.

Канада: Основни пакети (еден екран, резолуција на СД) во Канада со почеток од 9,99 долари. Стандардниот пакет (2 екрани, HD резолуција) чини CA 13,99 $ додека Premium пакетот (4 екрани, HD + Ultra HD) чини CA $ 16,99.

Велика Британија: Основни претплати (единечен екран, резолуција на СД) во Велика Британија започнуваат на 5,99 фунти месечно. Стандардната претплата (2 екрани, резолуција на HD) ќе го преоптовари корисникот 8,99 фунти со оглед на тоа што за да се претплатите на Premium (4 екрани, HD + Ultra HD), корисниците мора да плаќаат 11,99 фунти

Германски: Германија плаќа 7,99 € за Основно ниво (еден екран, SD резолуција). Корисниците мора да плаќаат 11,99 € за Стандардни претплати (2 екрани, HD резолуција), додека претплатите за Premium (4 екрани, HD + Ultra HD) се наплатуваат 15,99 €.

Австралија: Австралијците плаќаат 9,99 $ за основни претплати (еден екран, резолуција на SD). Корисник поминал 13,99 $ за Стандардни претплати (2 екрани, HD резолуција), додека претплатите за Premium (4 екрани, HD + Ultra HD) се наплатуваат 17,99 $.

Данска: Данска мора да плати DKK79 за основни претплати (еден екран, резолуција на SD). Корисник поминал ДКК89 за Стандардни претплати (2 екрани, HD резолуција), додека претплатите за Premium (4 екрани, HD + Ultra HD) се наплатуваат DKK119.

Норвешка: Норвежаните треба да плаќаат НОК89 за основни претплати (еден екран, резолуција на SD). Корисник поминал НОК109 за Стандардни претплати (2 екрани, HD резолуција), додека претплатите за Premium (4 екрани, HD + Ultra HD) се наплатуваат NOK139.

Швајцарија: Швајцарецот мора да плати 11,90 швајцарски франци за основни претплати (еден екран, резолуција на SD). Корисник поминал 16,90 франци за Стандардни претплати (2 екрани, HD резолуција), додека претплатите за Premium (4 екрани, HD + Ultra HD) се наплатуваат 21,90 франци.

Нов Зеланд: Нов Зеланд мора да плати NZD11,49 за основни претплати (еден екран, резолуција на SD). Корисник поминал NZD14,99 за Стандардни претплати (2 екрани, HD резолуција), додека претплатите за Premium (4 екрани, HD + Ultra HD) се наплатуваат NZD18,49

Сингапур: Сингапурците плаќаат SG 10,98 долари за основни претплати (еден екран, резолуција на SD). Корисник поминал SG 13,98 долари за Стандардни претплати (2 екрани, HD резолуција), додека претплатите за Premium (4 екрани, HD + Ultra HD) се наплатуваат SG 16.98 долари.

Заклучок:

Ова е резиме на нашите цени за Netflix ширум светот. Најдобар начин да се добие премиум пакет по ниска цена во секоја земја е да ги споделите трошоците подеднакво со четворица пријатели, на овој начин четворица корисници да добијат квалитетна содржина по пониски цени. Па, што мислите за Netflix? Дали имате активна претплата? Кажете ни за вашето искуство како гледате содржина на Netflix во коментарите подолу.


ПОВРЗАНИ