Компанијата за истражување SA 5G ја открива иднината на мобилните телефони!

Perusahaan Riset SA 5G Mengungkap Masa Depan Ponsel!

Истражувачка компанија Анализа на стратегија Најновиот извештај, објавен од, ја истакнува иднината на паметните телефони со моќност од 5G. Ова е чуден дета detail!

Willе достигнат 15 проценти!

Минатата година, според новиот извештај за прогноза објавен од СА 1.413 милијарди Продажбата на единици за паметни телефони се намали оваа година. 1,364 милијарди ќе се спушти на ниво. Сепак, ова не може да се каже за 5G уреди.

Според извештајот, во изминатата година на глобално ниво 19 милиони 5G уреди за продажба. Ова е проценка на бројот на паметни телефони продадени минатата година. 1 процент ниво. Сепак, оваа година бројот што треба да се продаде се зголеми за десет пати 199 милиони се очекува да стигнат до единицата.

Уште еднаш, ако го земеме предвид вкупниот број паметни телефони што се очекува да се продаваат оваа година, 15 проценти тоа значи удел на пазарот. Значи во единици на количина десеткратно додека се очекува зголемување во однос на учеството на пазарот петнаесет пати се очекува зголемување.

Оваа продажба 90 проценти делот се очекува да биде направен во Кина, САД, Јужна Кореја, Јапонија и Германија.

Покрај тоа, со Индија и Индонезија, за кои се проценува дека немаат масивна 5G мрежа најмалку една година, може да се каже дека побарувачката навистина ќе закрепне и продажбата ќе се зголеми многу посериозно.