Компанијата „Херои“ оваа есен се упатува кон iPad

Компанијата „Херои“ ќе дојде на iPad во есен или есен, ако не сте американски. Ова е последно од зголемената листа на пристаништа во сопственост на Ферал Интерактив. Тие претходно направија одлична iPad верзија на Рим: Total War, Autosport Grid и Tropico.

Иако никогаш не можете навистина да кажете со сигурност, ако некој ќе се справи со пристаништето на стратешка игра во реално време, Feral Interactive ќе биде мојот прв избор. Компанијата на хероите првично беше креирана од Relic Entertainment и беше објавена на компјутер во 2006 година. Тоа беше високо рангирана игра во тоа време, па ако го пропуштите тоа време, оваа есен можеби ќе биде вистинското време за скок.

За оние кои никогаш не го играле тоа, компанијата на хероите е воен РТС, кој започна со инвазијата Д-Ден на Нормандија. Commandе ја преземете командата на американската армија преку неколку големи операции во Втората светска војна, како што се Операцијата Кобра и Битката кај Карантан.

Игра на компанијата на хероите е брза и центрирана околу добивање територија со зафаќање на контролни точки. Оваа контролна точка исто така ќе дејствува како линија за снабдување за да можете да изградите повеќе трупи, тенкови и други возила. Можете да ги зголемите сите армии и возила додека ја градите својата војска.

Борбите меѓу војниците главно се засноваат на видот, покритието и надморската височина. Ова значи дека за разлика од многуте игри во РТС кои се базираат на составот на единицата, компанијата на хероите се обидува да се фокусира повеќе на тактичкото позиционирање.

Херои на компанијата ќе бидат објавени на iPad оваа есен. Сепак, засновано врз други наслови што Feral Interactive ги пренесе пред да бидете во можност да очекувате дека на крајот ќе дојдат на iPhone и Android. Ова ќе биде премија игра без набавки од апликација иако не е откриена цена.

Погледнете во нашиот дел за вести за да ги пронајдете најновите и најголемите игри.