Комплетен список на машински суштества во Хоризонт: Нулта зора

Daftar Lengkap Makhluk Mesin di Horizon: Zero Dawn 1

Комплетен список на машински суштества во Хоризонт: Нулта зора 2

Легури, главни ликови и вонредни ловци на роботи од отворената светска авантура на герилските игри Хоризонт: Нулта зора, се соочува со некои уникатни предизвици. Обичните животни како мелницата како елен и мисирка се доста застрашувачки затоа што без додавање на миксот на животните хибриди за кои се работи на светот.

Ако се надевате дека ќе напредувате во овој чуден свет, тогаш треба да знаете за различните машини што се достапни за лов. Еве еден безбеден и здрав преглед на различните типови машини и што да внимавате кога ловите во дивината.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 3

Набудувач

Неговото име го кажува сето тоа: Овој мал вид суштество може да открие закани, а потоа да пријави опасност во поголема и поопасна машина. Тие немаат оружје, но тоа не ги спречува набversудувачите да ги напаѓаат луѓето.

Зачекори внатре

Една од првите машини е прикажана на почетокот Хоризонт: Нулта зора приколката, напаѓачот наликува на коњ и се движи во пакувања низ земјата. Легурата може да ги скроти и да ги вози овие диви животни, но тие може да се користат и за да ги намамат поголемите предатори.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 4

Ковачи

Други животни кои сакаат мир, пастири кои ги ловат луѓето за енергетски цевки на грб. Оваа енергија е извлечена од тревата и ја засадува во ливадата додека се движи низ земјата.

Гребаници

Scrapper е хиена од Хоризонт: Нулта зора светот, го преживеа трупот на Машината што беше уништена како Глинтварк за да преживее. Овие животни исто така имаат пирсинг напади на ласер, што стануваат опасен проблем кога се занимаваат со пакувања.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 5

Широкоглав

Широкопалците се други суштества за пасење, кои личат на долг вид крава. Како што се гледа од енергетската цевка одзади, ова е уште еден вид извор на енергија. Broadhead може да биде пробиен.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 6

Лонглег и Таленк

Лонглег и Таленк се и Машини со долги чекори што се помирни од повеќето други суштества. Талнек делува како центар за мобилна комуникација, а главата му делува како сателитска чинија.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 7

Бум

Името го кажува сето тоа: Трагачи се темпераментни beверови што ќе напаѓаат во тој момент. Оваа машина личи на бик и често патува во групи.

Sawtooth

Sawtooth е граблив beвер, наликува на сабја-забран тигар. Оклоп, исто така, покрива голем дел од телото, оставајќи го телото и грбот како потенцијални слаби точки.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 8

Шел-Вокери

Одејќи како рак, сака да убива луѓе. Шел-Вокер е суштество со висока одбрана, ранливо е да скокне од напади и да користи штитови за да ги победи непријателите. Нивните грбови исто така се користат за транспорт на стока.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 9

Stalkers и Ravagers

Како што сугерира името, оваа машина како мачка претпочита да напаѓа преку скриени средства. Stalkers можат да го променат невидливиот, додека пукачите немаат проблем да напаѓаат и да трчаат плен на отворени полиња.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 10

Glinthawks и Stormbirds

Glinthawks се машини за летање кои одгличуваат и рециклираат други диви животни што паѓаат. Stormbirds се многу поголеми, и тие се сметаат за машина за борба против класа која може да го победи секој противник.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 11

Snapmaw

Snapmaw наликува на гуштер, поради што оваа машина делува и како соларен колектор. Кога Snapmaw седи на сонце, тие апсорбираат енергија од панелите на грб. Тие исто така имаат напади со долг дострел во форма на замрзнат крио-малтер.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 12

Коруптор

Корупторите се антички машини кои инфицираат животни и роботи, предизвикувајќи насилство во еден момент. Некои племиња го користат за да се бранат од диви суштества.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 13

Беемоти

Behemoths се машини за транспорт во класа кои личат на носорози, користејќи анти-гравитациска технологија за да се движат големи товари. Технологијата е исто така оружје, затоа што Беемхот може да крева камења и големи предмети за фрлање цели.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 14

Молња

Тандерјау беше крал на машината, наликувајќи се на Т-Рекс, а истовремено беше и жесток воин и бранител. Овие животни се имуни на тактики како што се експлозивни стрели и немаат многу од нормалните слаби точки што ги имаат другите видови.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 15

Убиец на смртта

Смртоносителите се повеќето машини што не се животни натаму Хоризонт: Нулта зора, Има ужасно тело и напаѓа како бараж од жестоки ракети. Оваа монструозност има една впечатлива слабост затоа што лесно се загрева, која мора да се искористи за да преживее.

Комплетен список на машински суштества на хоризонтот: Нулта зора 16

Дали Харисон

Комплетен список на машински суштества во Хоризонт: Нулта зора 17 @DoubleUHarrison

Вил е слободен писател и известувач во Тексас, кој се појави во Unwinnable Magazine, VideoGameWriters и Venture Beat. Тој е исто така критичар на игра за Блејд Толедо. Неговата сопруга и двете мачки го одржуваат здравиот пред сè.