Контролер на пареа: Критикува ограничувања на вентилите на профилите

Steam Controller: Kritik an Valves Zurückhaltung bei Profilen

На Reddit, привлече внимание со критика на Steam Controller, за што е потребна поголема посветеност од Valve. Компаниите треба да понудат готови профили за популарни игри, пишуваат корисници на “една од најдобрите иновации во играње игри„Да се ​​направи успех.

Контролорот на пареа за вентили овозможува да ги замените глувците и тастатурите во игри со скоро иста прецизност, дури и ако контролорите на Xbox и PlayStation не се поддржани. Благодарение на таблата, копчињата и жиросензорот, сите библиотеки на игри (!) Можат да се играат удобно од каучот. Сепак, контролорите можат и мора да бидат индивидуално конфигурирани за секоја игра, со широк избор на располагање.

Критика за вентил

Ова е местото каде доаѓаат критиките за „NetSecBatman“, затоа што Valve остави создавање на посебен профил за заедницата и развивачите. Иако “импресивно„Технологијата собира контролори, но прашина“, велат корисниците, бидејќи Valve не гарантира дека се достапни корисни конфигурации за нови или важни игри. Наместо тоа, се користат контролорите Xbox и PlayStation “,само работа, веднаш и во секое време“Копче.

Кога е вистина, потребно е некое време да се поправи.

NetSecBatman

Затоа “глупав“Со Valve, објавувањето на контролорот не доаѓа со официјален видео туторијал за карактеристики и перформанси, наслов на витрината што ги истакнува придобивките на влезните уреди и официјалниот профил. За таа цел, Valve треба да вработи колега кој игра игри, а потоа создава основен профил за контролорот, што може дополнително да се измени доколку е потребно, за возврат, компанијата ги предаде сите овие задачи на заедницата и на развивачите, како резултат, производот не може да победи и покрај неговите предности.

Контроверзна теза

Под објавата, се разви жива дискусија. Корисниците посочуваат дека се достапни до сто или повеќе конфигурации за најголемите игри, што значи дека секогаш може да се нарачаат правилно. Приклучок и игра, контролорот нема да се користи, даден. Додадено на оваа точка дека конфигурациите со повеќето прегледи честопати се прават првите, но не и најдобрите, што се прават подоцна и добиваат помалку прегледи.

Покрај тоа, квалитетот на профилот варира многу во однос на именувањето на клучните задачи. И ова е случај со популарните наслови. Еднаш пристигнамалку помалку популарен наслов„Оди“, пишува „негодување“, ситуацијата е катастрофа, луѓето тогаш можат да имаат среќа да најдат конфигурација што може да се користи доволно.

Контролерот скоро никогаш не е лесен за употреба, дури и со избор на различни профили што треба да ги пробате. Затоа, многу корисници пишуваат дека повторно го користеле својот стар контролер, неговата употреба се смета за премногу комплицирана – барем за обичните корисници кои не се сметаат себеси за обожаватели. Сепак, проценката на профилите не се дели едногласно.

Пофалби за одликите

Сепак, повеќето од оние што дискутираат можат да се согласат за неколку точки: Контролерите имаат тенденција да затворат лажат и да работат добро со вистинската конфигурација што ги зема предвид нејзините посебни карактеристики, рече тенорот. Сепак, користењето е потребно време и волја да се справиме со тоа – контролорот на Steam има голема крива за учење.