Копија на неотворениот Кид Икар може да се продаде за 10.000 долари

Salinan Kid Icarus yang belum dibuka bisa dijual seharga $ 10.000

Residentител на Невада по име Скот Амос неодамна откри неотворена копија на Кид Икар во таванот на неговиот дом од детството. НЕС-играта беше купена во 1988 година за 38,45 долари – што е еквивалентно на повеќе од 80 американски долари – но никогаш не беше отворено и останува запечатено до ден-денес. Амос очекува да го продаде неверојатни 10,000 американски долари на аукција.

„Кид Икарус е една од најтешките титули на НЕС што може да се најде во затворени услови“, се вели во соопштението за вестите Валери Меклеки, директор на пратка за видео игри во аукциите „Херитиџ“. „Да се ​​најде запечатена копија’ во дивината ’, да се зборува, да не се спомне еден во толку добра состојба и оној со толку транспарентни извори, е необичен и прилично историски настан. Сметаме дека потеклото ќе додаде значителна премија за сериозни колекционери. “

Ако продажбата оди според очекувањата, Амос планира да ги стави парите во семеен одмор. „Haveе имаме одмор на Дизни Светот следниот месец“, рече тој. „Наместо да сториме нешто одговорно, ќе се забавуваме со тоа“. Не е да се каже дека ако имате класични титули Нинтендо кои се расфрлани, може да вреди многу сериозни пари!

Ви благодариме за советот, К. Волед.

Извор