Корисниците на гнезда сега можат да мигрираат во нивните …

Корисниците на гнезда сега можат да мигрираат во нивните ...

Корисниците на гнезда сега можат да мигрираат на нивната сметка на Google 1

Неколку месеци откако Гугл и Нест официјално го комбинираа својот бренд како Гугл гнез, конечно го добивме она што очекувавме и го побаравме. Сега можете да ја мигрирате сметката Nest на вашата сметка на Google, така што ви треба само една сметка за пристап до сите ваши уреди на Nest и Google. И во случај да ви требаат повеќе стимулации за миграција, Гугл ги наведува сите нови придобивки што може да ги добиете со тоа како подобра безбедност и ги прави сите ваши уреди да работат заедно непречено.

Корисниците на гнезда ќе добијат е-пошта со која ќе ги побараат да ја пренесат својата сметка на нивната сметка на Google. Но, ако сè уште не сте примиле, можете да го направите тоа сами, дури и без покана. Одете во апликацијата Nest и проверете дали сте ја инсталирале најновата верзија. Сега ќе видите опција Пријавување со Google и ако веќе имате сметка на Google само искористете ја. И, ако вашата сметка на Google е она што го користите за да се најавите со Google Home, толку многу подобро.

Ако сè уште немате сметка на Google, можете да креирате и процесот на регистрација е прилично јасен. Ако ова е прв пат да користите и да се најавувате во апликацијата Nest, само треба да се најавите со вашата сметка на Google. Но, ако користите дела со гнездо, Гугл ве советува да ја почекате официјалната покана преку е-пошта или може да ги изгубите интеграциите. Тие во моментов работат со партнери за интеграција со Assistant Routines, но веројатно ќе треба да почекаме некое време.

Затоа, ако мигрирате на вашата сметка на Google, ќе можете да добиете автоматска заштитна заштита, како што е сомнително откривање на активност, веродостојна проверка од 2 чекори и проверка на безбедноста. Вашите уреди Google Nest исто така ќе работат беспрекорно со другите уреди и услуги на Google, како што се Chromecast, Асистент на Google, итн. И, секако, ќе имате само една сметка за нив и членовите на вашето домаќинство ќе бидат усогласени во апликациите Гнездо и Гугл дома.

Мора да ја ажурирате апликацијата Nest до најновата верзија за да започнете со миграцијата. Или, ако сакате да почекате поканата за е-пошта за почеток, можете и вие.