Корисниците на G Suite сега добиваат предлози за пишување од …

Корисниците на G Suite сега добиваат предлози за пишување од ...

Корисниците на G Suite сега добиваат предлози за автоматска корекција на пишување во Gmail 1

Додека повеќето редовни корисници на Gmail уживаа (или не) уживаат автоматски и навестуваат додека пишувате во нивната апликација за е-пошта, корисниците на G Suite сè уште не ја виделе таа брановидна сина линија како што составуваат е-пошта Но, добра вест (или лоша вест за оние што се вознемирени во врска со ова) е дека можностите за проверка на правопис и граматика сега се редат во компании што исто така користат G Suite. Целта е, се разбира, да ви помогнеме да напишете побрзо и подобро и да заштедите драгоцени секунди, па дури и минути.

Ако сè уште не сте запознаени со оваа одлика, тоа е АИ-алатка која ви дава навестување за следните зборови како што пишувате. Имате можност, се разбира, да ги прифатите или одбиете предлозите, но тоа ви заштедува неколку секунди, бидејќи не треба да пишувате цели зборови и само избришете (мобилни) или притиснете го табулаторот (работна површина) за да ги прифатите. Ако правите многу

На патот, открива и можни граматички и правописни грешки, кои се истакнуваат со брановидна сина линија. Исто така, имате можност да ги прифатите или игнорирате корекциите. За жал, ова е корисно само за корисниците на Gmail на англиски, бидејќи тој е единствениот јазик што го поддржува. Но, може да им биде од голема помош на оние што англискиот не го сметаат за прв јазик. И, дури и ако англискиот е главната работа, пишувањето е-пошта понекогаш може да биде мачно и одзема време, па затоа треба да ве купи неколку секунди или минути повеќе.

Ако сте корисник или администратор на G Suite, не треба да правите ништо. Гугл започна со примена на истата и треба да биде достапна автоматски во следните неколку дена за вашата сметка на Gmail. Startе започнете да ги забележувате тие предлози и корекции додека пишувате. Ако не ја сакате таа одлика бидејќи може да ве оддалечи или вознемири, можете да ја исклучите функцијата дури и ако вашата компанија стандардно ја користи.

Дали сметате дека има правописни и граматички корекции и предлози што се корисни за вас, или дали е додадено во вашето време за е-пошта, бидејќи свесно гледате во сите брановидни сини линии и подвлечени предлози?