Корисниците на Truecaller се жалат на маса затоа што апликацијата се обидува да ги регистрира UPI плаќањата по сила

Pengguna Truecaller Mengeluh dalam Misa karena Aplikasi Berusaha untuk Mendaftar Pembayaran UPI secara paksa

Една од најпопуларните апликации за идентификација на повик и спам апликации на пазарот Truecaller се нашол опкружен во полемики подоцна во вторникот, откако многу корисници на апликации се пожалиле дека апликацијата ги присилила да се регистрираат за новата апликација Truecaller Pay без дозвола. Треба да се напомене дека Плаќање на Труекелер е апликација заснована на плаќање UPI, што штотуку ја воведе Truecaller. Прво, корисниците го изразуваат своето разочарување во продавницата на Google Play во делот за преглед додека пишуваат поплаки. Потоа, голем број на поплаки се појавија и на Твитер, каде корисниците на Труекелер се обидоа да ги регистрираат за да платат Труекелер со сила. Компанијата, од друга страна, вели дека ова се должи на нова бубачка.

Truecaller ја обвини бубачката

Во својата официјална изјава, Трукелер рече: „Најдовме грешка во најновиот ажурирање од Truecaller што влијае на опцијата за плаќање, што автоматски предизвикува регистрација на ажурирање на верзијата. “Тој додаде:” Ова е грешка и ја запревме верзијата на оваа апликација за да нема други корисници да бидат засегнати. Weал ни е за оваа верзија која не ги надминува нашите стандарди за квалитет. Ние презедовме брзи чекори за да го решиме овој проблем и објавивме фикс во новата верзија. За корисниците кои веќе се засегнати, нова верзија со поправки ќе биде достапна наскоро, меѓутоа, во меѓувреме, тие можат да изберат рачно да ја откажат регистрацијата преку менито за прелевање во апликацијата. “

Многу Truecaller корисниците го преземаат Твитер за да го покажат своето разочарување со обележување на официјалната сметка на Труекелер. Бидејќи да се регистрирате за услуги базирани на UPI, потребно е да се започне телефонскиот број на корисникот поврзан со одредена банкарска сметка, апликацијата се обидува да го регистрира корисникот за неговата услуга за плаќање. Како резултат, корисниците започнуваат да примаат пораки на нивниот број како „Вашата регистрација за апликацијата UPI започна. Ако не сте, пријавете се сега во вашата банка. „По добивањето на овие пораки, корисниците на Truecaller беа загрижени и почнаа да одговараат на компании на различни платформи за социјални медиуми. Како и да е, треба да се напомене дека вистинската регистрација на UPI мора да биде положена затоа што бара од корисниците рачно да ја внесат својата UPI ID.

Truecaller лансира нов поправен грешки

Според официјалниот збор на компанијата, Truecaller верзијата 10.41.6 за Android, објавена на 24 јули, има бубачка што го предизвикува овој проблем кај корисниците. По оваа линија, компанијата престана да го лансира ова ажурирање и започна да сее различна верзија што носи подобрувања во оваа грешка. Truecaller рече: „Објавувањето за ажурирање беше запрено веднаш штом корисникот го пријави проблемот. Секој корисник кој се регистрирал за услугата UPI, автоматски ќе се регистрира одзади. Најновата верзија со подобрувања наскоро ќе биде објавена за сите корисници. “

Да потсетиме, Truecaller ја започна услугата за исплата во март 2017 година, а според компанијата, во моментов се фали дека има 1,5 корисници на корист. Оваа апликација соработува со ИЦИЦИ банка за да управува со банкарските податоци и податоците за трансакциските корисници на врвот на апликацијата.