Корисници на PlayStation 4 кои имаат проблеми со поврзувањето на „Унифи“

Pengguna PlayStation 4 Mengalami Masalah Konektivitas Di unifi

Дали некогаш сте се соочиле со проблеми со поврзувањето на вашиот PlayStation 4 во текот на викендот во UniFi? Вие не сте сами, затоа што голем број други корисници исто така известуваат за иста работа. Она што многумина мислат дека проблемот за врска Apex Legends излегува дека општо влијае на PS4.

ОГЛАС

Официјална сметка за поддршка на Твитер укажува на решенија дадени на други корисници, кои користат јавен DNS на Google. Тоа, рече, има и други корисници кои сè уште се соочуваат со исклучување и проблеми со поврзувањето. Некои од нив исто така го користеа Google Public DNS пред да започне овој проблем. Имаше голем број од нив кои исто така го пробаа јавниот DNS на Cloudflare, но не успеа.

И од друга страна, постои друга сметка дека овој проблем е решен, без преземање активности.

Дали некој искусил проблеми со пристапот до ПП за Playstation? Можеби ќе сакате да ја видите оваа препорака од заедницата за обединување. https://t.co/SbMfV58XJy

– помогни ми ми unifi (@helpmeunifi) 17 февруари 2020 година

Јас го тестирав сам претходниот ден, а мојот PS4 немаше проблеми со поврзаноста. За која вредност, јас ги поставив моите PS4 и рутерот да користам Google Public DNS кога ќе го добијам. Неизвесно е дали оние кои сè уште се соочуваат со проблеми откако ќе се префрлат на ДНС Гугл, прават само промени во својот PS4, на нивниот рутер или во обајцата.

Ако имате проблеми со поврзувањето со вашиот PlayStation 4, обидете се да користите Google Public DNS или Google Cloudflare public DNS. Чекорите да го направите тоа на вашиот PS4 се во твитот погоре. За вашиот рутер, чекорите ќе се разликуваат во зависност од моделот што го користите. Адресите на серверот DNS на Google се 8.8.8.8 и 8.8.4.4, додека Cloudflare 1.1.1.1 и 1.0.0.1.

Целата ситуација звучи слично на она што се случи меѓу клиентот и серверот Ubisoft минатата недела. Проблемот со барање за интернет провајдер е решен, но се чини дека сè уште има корисници кои имаат проблеми со добивање врска.

ОГЛАС

(Извор: Јунајтед / Твитер)