Користете ги услугите за локација мобилна локација за мобилен телефон за вашиот бизнис

Memanfaatkan Layanan Lokasi Seluler LocationSmart untuk Bisnis Anda

ЛокацијатаSmart е премногу свесна за фактот дека светот е големо место и секогаш бил. Во 21 век може да изгледа помало, само затоа што сме поврзани повеќе од кога било досега. Како и да е, една компанија може да се рашири на големи растојанија, при што многу вработени во нивната секојдневна работа користат разни мобилни уреди и електронски интерфејси. Потрошувачите можат да се најдат насекаде и секогаш во движење. Ова значи дека средствата и податоците на компанијата се распространети на многу различни физички локации, што го отежнува пристапот.

За среќа, постои решение. ЛокацијатаSmart стана најголемиот мобилен телефон во светот провајдер на локација-како-услуга (LaaS), способни да активираат услуги за повеќе од 15 милијарди уреди поврзани на глобално ниво. Тие им нудат на развивачите на апликации во претпријатието можност да користат единствен API за да соберат многу методи за локација преку облакот. Ова нуди флексибилност, леснотија на интероперабилност и мир на умот, нешто што е сè поважно во денешниот технолошки напреден свет.

Womanената која го бара својот мобилен телефон надвор

Лесна и безбедна пристапност

Тоа вкупно поврзаните уреди просечната личност што се користи во светот дневно во 2015 година е скоро 3,5, а се очекува тој број да биде повеќе од 6,5 до 2020 година. Глобален просек вработениот користете 2,3 уреди за да ја завршите неговата работа секој ден. Со тек на голем број на уреди, компанијата се соочува со предизвик да собира податоци од и да комуницира со своите клиенти, средства и работна сила, без оглед на користениот уред или нејзината локација. За ова, на компаниите им треба пристап до услуги во реално време, засновани на локација, притоа обезбедување на приватност и заштита од измама.

Програмерите на апликации за претпријатија можат да ги искористат предностите на сето ова и повеќе преку платформата LaaS საიდანSmart за да градат решенија за локација. И овој LaaS им овозможува на деловните субјекти да:

  • Користете географско таргетирање при ангажирање со клиенти – IP-геолокацијата на поврзаните уреди им овозможува на секој бизнис да се вклучи поефективно со своите клиенти, без оглед каде се тие или каде се нивните уреди. Ова им дава можност на компаниите да презентираат порелевантни содржини на клиенти кои се специфични за нивната локација, со што комуникацијата денес станува приватна и многу релевантна.
  • Безбедност на мрежата и управување со сообраќајот – геолокацијата на ИП е исто така ефикасна за да се обезбеди деловните активности да останат безбедни од напади преку Интернет преку неинвазивни практики кои користат автоматско откривање на сомнителна активност од непознати локации или неовластени прокси.
  • Интернет измамата се одвраќа – Со IP-локација и интелигенција за IP, бизнисите можат лесно да ја донесат практиката на идентификација на IP адреса во мобилниот свет. Кога работникот или клиентот се најавуваат на нивната онлајн сметка, информациите за локацијата на уредот можат да се користат за да помогнат да се провери дали најавувањето е валидно.
  • Обезбедете заштита на авторските права – IP-геокацијата на ЛокацијатаSmart помага да се осигурате дека објавениот материјал и лиценцираната содржина не се злоупотребени со контролирање на пристапот заснован на локацијата на уредот што се користи за прегледување на содржината.
  • Почитувајте ги прописите за iGaming – операторите на платформата iGaming и мобилните лотарии се соочуваат со строги државни и регионални регулативи поврзани со подобноста на играчите. Услугите за геолокација на ЛокацијатаSmart заедно со дополнителни фактори го олеснуваат локацијата во реално време на заштитниците, за да обезбедат пристап до услугите, како што е дозволено во нивната област.

Следење на средства врз основа на облак

За развивачите на апликации во претпријатијата кои треба да управуваат со глобално поврзани средства, изгледите можат да бидат застрашувачки. Ова е особено точно за компаниите во индустријата за транспорт, испорака и снабдување, како и за компании кои работат опрема како што се банкомати и машини за вендинг, кои имаат монументална задача да ги следат и управуваат со сите средства на компанијата. Оваа потреба за следење и следење на имотот на компанијата преку специјализирани хардверски решенија може да биде многу скапа, но LaaS საიდანSmart вклучува Глобална идентификација на страници (GSID), што е економичен начин за следење на средствата без оглед на локацијата со користење на интелигенција заснована на облак.

GSID користи податоци за геолокација за мрежна инфраструктура, како што се мобилни страници и точки за пристап до Wi-Fi, за да обезбеди интелигенција за локација за Интернет на нештата (IoT), комуникација машина до машина (M2M), апликации за транспорт и логистика и други управување со мисијата – поврзани средства критична во повеќе од 200 земји во светот. Со оваа технологија, компаниите можат да најдат уреди што се поврзани со мобилни мрежи или Wi-Fi мрежи, без хардвер специфичен за локацијата. Ова ја елиминира зависноста од традиционалните GPS системи, кои можат да бидат скапи, понекогаш и несигурни кога сателитските сигнали се слаби или невидливи и можат да ја исцедат моќноста на уредот. Резултатот од ова ниво на следење е елиминација на празнините во известувањето за локацијата. Ова, пак, може да помогне во намалување или подобрување на управувањето со важни средства и да помогне во елиминирање на материјалните загуби за компанијата.

Платформата за локација

Сите горенаведени услуги и одлики и придобивки се директно поврзани со платформата Локација на локацијата Лаа. Оваа платформа им овозможува на деловните субјекти поефикасно да управуваат со поврзаните уреди за клиенти, работници и средства преку скоро сите типови поврзани уреди на глобално ниво. Платформата им дава на програмерите следново:

  • Услуги за локација заснована на облак – Заштита на приватност Локација Услугите за локација на пошта достигнуваат сите мобилни, фиксни IP и Wi-Fi мрежи и до сите може да се пристапи од еден API.
  • Профил на уредот – ЛокацијатаSmart може да обезбеди проценка на ризикот во реално време и анализа на уредот за да се проверат уредите на крајниот корисник за да се заштитат од активности на компјутерски криминал и да се обезбедат вашите и други закани преку Интернет.
  • Geofencing – Функционалност на функцијата Паметна зона на ЛокацијатаSmart ви овозможува да ги дефинирате географите што можат да се користат за проверки на усогласеноста и насочена испорака на содржина и контрола на пристап Ова може да се искористи за активирање на географски релевантни маркетинг кампањи и програми за лојалност.
  • Заштита на приватноста – Платформата на LocationSmart обезбедува сеопфатен сет на можности за вклучување и исклучување за да им помогне на компаниите да управуваат со пристап до услуги засновани на локацијата.

Покриеност на локацијата

ЛокацијатаSmart нуди покриеност на LaaS ширум светот и брои голем број компании од Fortune 500 меѓу нивните клиенти.

Подвлечете? Компаниите што користат LaaS LocationSmart во своите понуди ќе можат да овозможат поефективно ангажирање со клиенти и работници и да управуваат со нивните поврзани средства поефикасно, безбедно, во реално време и со значителни заштеди на трошоците. Ова не е само практичност; таа стана неопходност во денешниот технолошки напреден свет.

За повеќе информации или да разговарате со некого на ЛокацијатаSmart за нивните услуги, посетете ја https://www.locationsmart.com.