Коронавирусот ќе влијае на важните турнири во Лигата на легендите

Coronavirus akan memengaruhi turnamen League of Legends yang penting

Сезоната во која настаните во придружба обично се одвиваат секоја година Лига на легенди Поканата за средната сезона (MSI) се приближува. Сепак, Riot Games не сподели информација за изданието 2020. Иако многумина се загрижени за тоа, недостатокот на детали е предизвикан од непријатност околу заканите што ги предизвикува вирусот коронавирус.

Ова го потврди денес директорот на светот на естроните на „Riot Games“, Neон Недеам. Според менаџерот, компанијата одлучила да ги прилагоди своите планови за поканата за средната сезона од 2020 година. Сето ова е предизвикано од зголемен ризик од вирус на корона (COVID-19), затоа што компанијата не сака да го загрози здравјето на своите играчи и навивачи. Треба да знаете дека во овој вид на настани има импресивен конгломерација на луѓе, така што може да биде место што вози можност за пренесување во големи размери.

Една од главните причини за промената во планот на Riot Games е вклучување на различни лиги ширум светот, така што компанијата се надева дека ќе ги исполни очекувањата на луѓето и да не ги игнорира.

Засега не е познато кога ќе дознаеме повеќе за настанот, но Riot Games соопшти дека ќе открие информации кога е готова за споделување. Ние ќе продолжиме да ви даваме информации; Во меѓувреме, ние ве оставаме со порака објавена од инвеститорот Лига на легенди.

Ова е јасно лоша вест за натпреварувачката сцена Лига на легенди, но подобро е да се преземат мерки на претпазливост вака за да не се направи штетата предизвикана од вирусот поголема и да се спречи ширењето.

А вие, што мислите за оваа нова ситуација во индустријата за видео игри заради коронавирус? Дали сте еден од оние кои сакаат да дознаете повеќе за MSI 2020? Известете ги во коментарите.

Бидејќи разговаравме за коронавирус, ви кажавме дека во последните неколку дена има многу да се зборува, бидејќи откажа многу планови на компанијата, особено оние што се закажани за настани како што се GDC 2020 и PAX East 2020. Програмерите како Capcom, Square Enix и PlayStation ги сменија плановите за оваа прослава или дури го откажаа. Може да го следите Коронавирусот и неговото влијание врз индустријата ако ја посетите оваа страница.

Останете информирани со нас, на LEVEL UP.

Извор