Коцкање: GTA Online ги намамува казината со ретки автомобили

Glücksspiel: GTA Online lockt mit seltenem Auto ins Casino
Слика: Рокстар

Друга игра симулира коцкање со пливачка кутија, Рокстар симулира коцкање со виртуелно казино. На GTA Online, нова компанија ги отвори своите врати по неодамнешното проширување. Има само играчи кои можат да освојат автомобили во ексклузивна игра.

Vapid Lost Slamvan е низок тркач на кој му е заслужен многу едноставен возни карактеристики, пренесува полигон. Неговиот шарм лежи само во неговата реткост: Досега возилото е достапно само во мисии со приказни. За да го одржи, Рокстар внимателно престана. Возилото може да се заврши со прекин во мисијата, но исчезнува кога е паркирано во гаражата.

Vapid Lost Slamvan Vapid Lost Slamvan (Слика: GTA Wiki)

Сепак, со отворањето на казиното, Рокстар има изградено опции за купување возила. Постои тркало на среќа што играчите можат да го користат еднаш дневно бесплатно. Со 14 проценти шанса да наведат дека има возило како цена, веројатноста на Сламван тогаш е на 0,72 проценти, пишува ГТА Вики. Шансата да се добие возило е 0,005 проценти по вртење на тркалото – што го прави комбето најретко возило во играта.

Нема искрени кутии за плен

Во игра каде прикажувањето на виртуелниот статус на виртуелните богатства игра важна улога, Рокстар создава поттик за посета на оваа нова локација. Очигледното сомневање дека Рокстар сака да го зголеми профитот овде е како плен во кутијата со зависност од механизам, но нема основа.

За да играат во казино, чипови мора да се купат. Еден GTA долар е еквивалентен на еден чип, но посетителите добиваат по 1.000 чипови на ден бесплатно. Исто така, постои горна граница за размена: Максимален 20,000 или по купувањето на казино во пентхаус 50,000 чипови може да се купат на ден. Во светот на играта каде што секое ажурирање воведе работи што се многу скапи со ознаки на цени во опсегот од шест или седум цифри, цените на посетите во казино се можни за секој играч, кој придонесе многу за неговата популарност.

Теоретски, Rockstar е изводливо и покрај овие виртуелни ограничувања за коцкање, затоа што може да се купат и GTA долари. Сепак, најевтиниот пакет со 100.000 GTA долари, чини само околу 2,50 евра. Меѓу другото, Red Dead Online Rockstar е барем во некои земји чекор понапред. Од правни причини, Рокстар во неколку земји, вклучително и Германија, спречува купување чипови со GTA долари купени, така што тие не можат да се играат со вистински пари. Еве, казиното само ги искористи сметките на играчите и има потенцијал да ја зголеми побарувачката за ГТА долари.

Сè уште е забрането

Во повеќе од 50 земји, наставките за казино остануваат забранети. Во односната земја, достапни се само содржини и мисии. Ова е поврзано со сериозноста на секој закон и овластување: Виртуелното, (скоро) бесплатното коцкање има потенцијал да ги намали бариерите.