Која е апликацијата за видео повик на Google Duo, како работи и …

¿Qué es la aplicación de videollamadas Google Duo, cómo funciona y ofrece llamadas de voz? 1

Која е апликацијата за видео повици на Google Duo, како работи и нуди говорни повици? еден

Google Duo е апликација за видео и аудио повик направена од Google, слична на AppleFaceTime на FacebookWhatsApp и Skype на Microsoft.

Duo е слободен за употреба, им овозможува на еден и еден говорен и видео повик и работи на уреди со iOS и Android, за разлика од FaceTime. Врз основа на вашиот број, ви овозможува да комуницирате со луѓе на списокот со контакти на вашиот телефон, нуди енкрипција од крај до крај, и има одлични одлики како што е Затропа на чук, што ви овозможува да гледате видео во живо на вашиот повикувач пред да одговорите.

Исто така е лесен за употреба, бидејќи интерфејсот на апликацијата е смешно едноставен. Вака функционира Duo, вклучително и како да се започне и дали е безбеден за употреба.

Како работи Google Duo?

Почнувајќи

  1. Преземете ја апликацијата Google Duo за вашиот iOS или Android уред
  2. Прифатете ја Политиката за приватност на Google и Условите за користење
  3. Назначете дали Дуо може да ви испрати известувања и да пристапите до вашиот микрофон и камера
  4. Проверете го вашиот број
  5. Напишете го единствениот код за верификација испратен преку СМС-порака
  6. Theе се појави главниот интерфејс на апликацијата.

Главниот интерфејс на Google Duo е екран кој е поделен на два дела, при што горната половина покажува што гледа вашата камера и долниот дел што нуди лента за пребарување со табулаторот ‘Креирај група’ подолу. Кога за прв пат ќе го видите овој екран, ќе биде побарано да му дадете на Дуо пристап до вашите контакти.

Видео повик

Секој пат кога ќе го отворите Duo, ќе видите преглед на камерата со лентата за пребарување и копчето ‘Креирај група’ подолу.

За да започнете да остварувате видео повик: Внесете го името на контактот со кој сакате да остварите видео повик во лентата за пребарување> Изберете го името од списокот> Допрете ја иконата ‘Видео повик’ во центарот на долниот дел од екранот.

Првиот пат кога ќе се јавите, Гугл ќе ви каже „Насмевка! Вклучи чука е вклучен“, заедно со известување дека вашиот пријател, доколку ве имаат како контакт, ќе го видат како се појавува на нивниот телефон додека вони. . Сепак, вашиот пријател не може да ве види додека ве повикува со оваа одлика. Значи, секој пат кога ќе се јавите на пријател со видео, ќе видите екран што ве предупредува дека вашето видео е видливо, тогаш ќе го видите името или бројот на лицето што го повикувате преку видео и крајното копче, сето тоа ќе Преследете преглед на тоа што гледа вашата камера (веројатно вие).

Кога еден пријател ќе ве повика преку видео записи и ќе го користите вашиот телефон, ќе видите екран на дојдовен видео повик, кој вклучува преглед на она што нивната камера го гледа, името или бројот на вашата пријателка и копчињата да одговараат или завршат видеото. Ако не го користите вашиот телефон, можете едноставно да добиете известување дека постои дојдовен видео повик, но тоа зависи од вашите параметри за известување.

Откако ќе одговорите на видео повик, или ако вашиот пријател одговара на вашиот повик, ќе го видите вистинскиот екран за видео повици, кој вклучува преглед на она што го гледа вашата камера и четири копчиња. Овие копчиња вклучуваат копче за нечујно копче, копче за менување помеѓу предните и задните камери, копчето за режим на слаба осветленост и копчето за крајниот повик. Исто така, има сликичка од прегледот на фотоапаратот (што можете да го допрете за проширување за да го минимизирате прегледот на камерата на вашиот пријател до тркалезната слика). Сè е прилично јасна, да бидам искрен.

Кога вие или вашиот пријател ќе завршите со повик, ќе се вратите на прегледот на фотоапаратот / лентата за пребарување и екранот на копчето „Креирај група“.

Белешка: Лентата за пребарување ви овозможува да пребарувате контакти по име или број, како и да ги поканувате пријателите во Дуо. Вашите пријатели ќе треба да го инсталираат Duo за да можат да ве повикаат со помош на Duo, што звучи очигледно, но вреди да се спомене.

Управувајте со преференци

Додека сте во главниот интерфејс на Google Duo (лентата за пребарување / преглед на камера и екранот на копчето „Креирај група“), допрете го копчето за три хоризонтални точки во горниот десен агол. Потоа, ќе ги видите опциите за да отидете во Поставки, Помош и Коментари. Допрете ја опцијата Поставки.

Во ова мени, има неколку поставки што можете да ги промените, вклучувајќи ја и можноста да го оневозможите чукањето и трогателниот режим. Исто така, можете да ја ограничите употребата на мобилни податоци, да дозволите вашиот телефон да вибрира додека ringвони (само со Android), да го деинсталирате вашиот телефонски број, да додадете сметка на Google и да блокирате броеви, меѓу другото, како што се Сири Кратенки за корисници на iOS .

Дали Google Duo е слободен за употреба?

Да, дуото е целосно бесплатно за преземање и употреба.

Можете ли да го оневозможите чукањето во „Гугл дуо“?

Да, Дуо има функција наречена Knock Knock што ви овозможува да гледате видео во живо на вашиот повикувач пред да одговорите. Оваа одлика можете да ја оневозможите во менито “Settings” во рамките на апликацијата (видете го “Управувајте со параметрите” погоре).

Може ли моделот да се затемни во Google Duo?

Да. Дуо има функција наречена режим на слаба осветленост што ќе ве направи повеќе видливи за лицето од другата страна на видео повик ако сте во услови на слаба осветленост. Оваа функција можете да ја оневозможите во менито „Settings“ што го споменавме во делот „Управување со преференци“ погоре.

  • Кој е режимот на ниско осветлување на Google Duo, како работи и како да го користам?

Можете ли да остварите групни видео повици на Google Duo?

Да, Google Duo нуди групни видео повици до седум лица. За да креирате група, допрете ‘Креирај група’ на дното на екранот на Google Duo и изберете ги контактите што сакате да ги додадете.

Можете ли да остварите говорни повици на Google Duo?

Да, Како FaceTime и WhatsApp, Duo нуди говорни повици и видео повици.

Може да се пријавите на Google Duo без телефонски број?

Бр. На Duo му треба вашиот телефонски број. Апликацијата ви овозможува да стигнете до луѓето во списокот со контакти на вашиот телефон. Не е потребна посебна сметка.

Дали Google Duo е брз и сигурен?

Наводно Кога за прв пат започна Duo, Google рече: „Ние го изградивме Duo да биде брз и сигурен, така што видео повиците се поврзуваат брзо и работат добро дури и на побавни мрежи. Квалитетот на повикот е во согласност со променливите услови. од мрежата за да бидете поврзани, кога широкопојасниот опсег е ограничен, Duo благодатно ќе ја намали резолуцијата, така што повикот продолжува непречено.

“За видео повици во движење, Duo автоматски ќе се префрла помеѓу Wi-Fi и мобилните податоци без да го прекинувате вашиот повик. Можете да го започнете вашиот повик дома и да продолжите непречено дури и кога ќе излезете од вратата”.

Дали Google Duo е безбеден?

Видео повиците на дуо се шифрирани од крај до крај, така што во теорија, да, безбедно е да се користат.