Која е тајната за успехот како претприемач

Apa rahasia untuk sukses sebagai pengusaha 1

Која е тајната за успехот како претприемач 1

Ова е еден од клучните изрази на Бет Дејвис, кој има за задача да ја одржува културата Тесла во текот на својата најбрза фаза на раст.

Има многу промени не само во начинот на кој работат, туку во ставовите и културата на претприемништво и претприемништво што мора да се воспостават за да успеат во проектите со кои се соочуваме.

Изгледа совршено во светот на претприемништвото, каде стравот од паѓање и повторно неможност да се крене е дел од борбата да продолжиме. Но, учењето од грешки е подобра методологија.

Дејвис, кој исто така придонесе во процесот на иновации на компании како Apple и Microsoft, зборуваше со TIME за вештините што им се потребни на денешните работници и улогата на технологијата во деловниот свет.

Со оглед на тоа што научивме во процесот на трансформација на компаниите како „Епл“ и „Тесла“, директори изјавија дека „првото нешто беше да имам јасна и концизна мисија. Кога бев во Тесла, мисијата беше“ да промовира глобална трансформација кон одржлив транспорт. „Пораката треба да се дава одново и повеќе за луѓето навистина да разберат што се прави, како ќе се постигне и зошто, за да има смисла“.

“Штом има мисија, мора да изберете патека. Ако не работи, мора да бидете подготвени да ги промените плановите брзо. Но, важно е вработените да знаат дека мисијата не е сменета, туку стратегијата, затоа што на патот научите што работи, а што не”. тој додаде.

На неколку предлози да се дојде до Силиконската долина и да не умре обидувајќи се, Дејвис објасни дека „Дефинитивно мора да се појавите со силни работни навики затоа што Силиконската долина работи толку напорно. Почетниците се обидуваат да прават работи како никогаш досега. Тие го направиле тоа и не е лесно, потребно е многу напор да се најде начин да се направи нешто ново “, додаде тој дека„ мора да имате менталитет кој е подготвен да работи напорно и не само тоа што е соодветно, туку и она што е потребно. Мора да бидете подготвени да направите грешки, да научите брзо од нив, станете еластични и опоравете се “.

Од друга страна, тој рече дека луѓето што ги гледам кои имаат проблеми општо, се оние кои сакаат да знаат што точно да прават, кога да го направат тоа и како да го направат тоа, но тоа не функционира затоа што учењето се случува кога се развива и никогаш не е патоказ јасно. . Другите кои не успеваат се оние кои лично ја прават секоја грешка и секој неуспех. „Мора да издржите да бидете во Силиконската долина“.

Не е сè променето, а барањата за таленти се менуваат со текот на времето и потребите на секторот, поради што денес „се зборува многу за потребите на инженерите, но техничките вештини потребни денес може да бидат застарени за пет години“, рече извршната власт, додавајќи дека „потребни се не само технички, туку и меки вештини, како што е можноста да се работи со другите, да имаат емоционална интелигенција, да решат проблеми, да бидат креативни, да можат да слушаат, соработуваат, водат други и даваат идеи “.

Што се однесува до иднината на деловниот свет, тој смета дека е „динамичен и многу креативен, затоа што нешто што луѓето можат да го направат не станува креативни машини.Во изминатите 20 години организациите се сменија кон линеарен модел, без таква хиерархија. Колку повеќе сфаќаат дека луѓето луѓето од сите нивоа можат да придонесат идеи “.

Конечно, Дејвис ги советува претприемачите кои влегуваат во светот на ИКТ: „Успехот се состои од три работи: Вештини, знаење, но и менталитет. Понекогаш немајќи доволно знаење, мора да имате и менталитет да продадете брзо, да експериментирате, да бидете дел од тим и преземе ризици “, рече Ел Тиемпо.