Која е целта на секоја камера на вашиот паметен телефон?

Motorola One Edición Limitada

Сега е вообичаено да се пронајдат уреди што се во сопственост неколку леќи за фотографирање, гледаме од два, три и до четири сензори, сите во можност да понудат различни карактеристики, сепак Која е употребата на секоја камера на вашиот паметен телефон?.

Според експертите, ако сакате да фотографирате во преден план? Паметен телефон со сензор за длабочина Тоа е идеално. Планински или градски пејзаж и групна фотографија? А паметен телефон со широк агол Задолжително е да не се напушта местото на настанот и сите да влезат на сликата.

Ние објаснуваме како секоја камера работи на вашиот паметен телефон за да можете да го изберете мобилниот според вашите потреби или омилениот тип на фотографија.

Моторола Г8 Плус

Ова е сензорот што го има вашиот фотоапарат за паметни телефони

Главната камера е она што телефонот го користи по дифолт за инстант фотографии. Интеграцијата на вештачката интелигенција е можна препознајте ја сцената и применувајте ги поставките автоматски за да ја добиете најдобрата можна слика.

Според важните технолошки достигнувања, можно е да се цениме на некои мобилни телефони, Вештачката интелигенција ви овозможува да потенцирате одредени бои и оставете ги останатите црно-бели сцени.

Тогаш простор за длабочина, внатрешни сензори кои секогаш работат со главните и Ова е дизајнирано да обезбеди информации за позадината на сцената. Ова е она што го прави возможно да се произведе непроирен ефект (бохе) на дното на сликата, означете го преден план, или обратно.

Длабочина е просторот што се активира заедно со главниот кога се стартува Режим на портрет, дали да ја замагли позадината или да примени одредени филтри за протагонист на сликата.

Моторола Мото Една акција

Ако корисниците сакаат да добијат детали за високи згради, пејзажи, споменици или групни слики, решението за овој проблем е леќи со широк агол или ултра широк агол, што ви овозможува да ја проширите вашата перспектива и да направите простор во рамката за сè што сакате да фотографирате.

Оваа камера функционира сама и на мобилните телефони како Мото Г8 Плус и моторола една акција Тие имаат различни улоги со тоа што ќе ви овозможат да снимате видеа вертикално и да ги гледате хоризонтално, без да ги изгубите деталите за целата сцена.

Моторола Мото Една акција Фиестас Патриас

За возврат, Сензор за TOF (или времето на летање, преведено на шпански) прв пат се користеше за препознавање лице: испраќање на инфрацрвени сигнали, снимање на времето потребно за враќање на сензорот и така натаму. креирајте 3D слики од површината.

Неодамна тој „се пресели“ на задниот дел од својот мобилен телефон за да направи 3Д фотографии, користејќи ја зголемената реалност и создаде ефект бохе по прецизно.

Од своја страна Макро камерите се предодредени да станат еден од протагонистите меѓу мобилните телефони во 2020 година затоа што овозможува брзо снимање на мали детали на многу кратки растојанија, без да се изгуби фокусот како на нормална камера.

Еден од првите експоненти на ова поле е моторола еден макро, што ветува дека ќе ви пријде до два сантиметри од некој предмет и лесно ќе се фокусирате.

Моторола Еден Макро

Конечно селфи камера Тие станаа неопходни елементи и паметните телефони се алатка за совршеност за оваа намена.

Мотор хипер, воведување на предната камера од 32 мегапиксели, скриена зад екранот, ви овозможува да земете квалитетни селфи и портрети.

Дури и во текот на ноќта или на места со слабо осветлување, благодарение на иновативниот режим Night Vision и технологијата Quad Pixel, што ја дуплира чувствителноста на светлината, уникатната технологија на земјата за предната камера.

Моторола Еден хипер

Дали повеќе пиксели произведуваат подобри фотографии?

Не повеќе мегапиксели не се исти како подобри фотографии. Зошто пратеник или мегапиксел зборува за резолуција на фотоапаратот, а параметри кои влијаат на големината на сликата, а не на неговиот квалитет.

Овој број ви овозможува да процените колку може да се зголеми сликата без да се изгуби острината. Ако фотографиите имаат намера да се споделуваат само на социјалните мрежи, тие параметри практично немаат никаков проблем.

“Можеме да ги комбинираме едни со други за да ги направиме пикселите поголеми, со поголема чувствителност на светлината за поостри фотографии”, резимираниот Мартин Ерранте, водач на маркетингот на производот операции за „Моторола“, ја објаснува технологијата Quad Pixel, која обединува четири во едно. „Ова овозможува добри фотографии дури и во слабо осветлени средини“, рече тој.

Да, големината на пикселите е важна, мали точки кои сочинуваат дигитална слика.

Ми се допаѓа ова:

го сакам тоа Оптоварување