Кршење: Huawei ја руши тишината, воведувајќи го ХармонијаOS на светот

Breaking: Huawei memecah keheningan, memperkenalkan HarmonyOS kepada dunia

Името HarmonyOS е заштитен знак на Huawei во јули, и се чини дека тука останува како нов оперативен систем на компанијата. Во Кина Хармонија ќе се вика Хонгменг, што ги руши сите гласини и други шпекулации.

Изграден е со флексибилност во умот, затоа што може да се користат паметни телефони, паметни часовници, па дури и паметни звучници. За да се поттикне усвојувањето, Хармонија ќе биде дистрибуирана како платформа со отворен извор низ целиот свет.

Според извештаите, Huawei планира да ја претстави првата HarmonyOS на производи со паметни екран подоцна оваа година. Иако ќе биде инсталиран на уреди што се носат во следните три години, Huawei не спомна кои производи се вклучени во категоријата производи на паметни екран.

Изјави извршниот директор Ричард Ју, Хармонија „е многу различен од„ Андроид “и„ iOS “, заради неговата можност да се подобри на разни типови уреди. „Може да ја развивате вашата апликација еднаш, потоа флексибилно да ја распоредите на различни уреди“, додаде тој.

Додека Huawei постојано рече дека сака да продолжи со користење на Android, првиот уред лансиран со HarmonyOS би можел да биде серија Mate 30, само во случај ако забраната сè уште постои.

Разговарајте за овој пост