Кутија MagentaTV (игра): Премиерот WLAN за приемниците на телекомуникациски медиуми

MagentaTV Box (Play): WLAN-Premiere für den Media Receiver der Telekom
Слика: Дојче Телеком

Приемникот IPTV Telekom за MagentaTV (порано Entertain) досега се потпираше на Ethernet конекција, која обично мора да биде достапна и директно со модемот. За IFA 2019 овие ограничувања сега се завршени: Кутии со MagentaTV (Плеј) исто така можат да се ракуваат преку WLAN (802.11ac, 4 × 4).

Безжична поставена кутија

Кутијата MagentaTV може лесно да се интегрира во секоја просторија на постојната WLAN мрежа“, Објаснува Дојче Телеком, препорачувајќи го како безжичен далечински, но нов рутер од сопственото портфолио: Speedport Smart, Speedport Smart 3 и Speedport Pro. Сепак, новата MagentaTV Box не само што прифаќа податоци преку Wi-Fi, туку ги проширува и како дополнителна компонента во мрежната мрежа Портовите на Gigabit Ethernet за интеграција во жични домашни мрежи сè уште се достапни, а се нудат и USB 3.0 порти.

Box MagentaTV Box и MagentaTV Play Box MagentaTV Box и MagentaTV Play Box (Слика: Дојче Телеком)

Споредено со сегашните 401 и 201 приемници, MagentaTV Box како примарен (MagentaTV кутија, лист со податоци (PDF)) и секундарниот приемник (MagentaTV Play Box, лист со податоци (PDF)) се исто така надградени во SoC: во иднина, ова ќе понуди четири јадро на 1, 5 GHz наместо две јадра на 1,7 GHz. 4 GB RAM и како и обично е инсталиран HDD со 500 GB (главен приемник). За разлика од претходниот приемник, нема приказ на самиот уред, далечинскиот управувач користи Bluetooth. Информации за потрошувачката на енергија сè уште не постојат.

Достапно од ноември

На MagentaTV Box може да се ракува не само со четири кутии MagentaTV Play, туку и во комбинација со до четири 401 и 201 ресивери за медиуми.Два нови приемници ќе бидат достапни од ноември.