Лансирана во Индија Fujifilm X100V Премиум компактна камера: Сè што треба да знаете

Fujifilm X100V Premium Compact Camera Launched in India: All You Need to Know

Фуџифилм Индија го објави лансирањето на својата најнова џебна камера наречена Фуџифилм X100V. Ова е најновата предводничка камера во серијата X100 и исто така петта итерација од првиот X100, која за прв пат беше претставена пред скоро една деценија. Новиот X100V е опремен со најновиот сензор за слика и мотор за обработка на слики, за да испорача слики со врвен квалитет со технологија за репродукција на бои специфична за компанијата. Покрај фотоапаратот, Фуџифилм објави и лансирање на два нови леќи – XC 35mm F2 и GF 45-100mm F4 за своите X и GFX камери без огледала. Компанијата не ја откри цената на фотоапаратот.

Fujifilm X100V е опремен со сензор 26,1 мегапикселна X-Trans CMOS 4 во комбинација со брз мотор за обработка на слика X-процесор 4 ветува дека ќе понуди слики и видеа со врвен квалитет во најразлични режими во боја. Визирот е напреден хибриден прозорец за стрелање кој има можност да се префрла помеѓу оптичкиот визир и електронскиот визир, во зависност од изборот. Со сето ова, X100V нуди можност за снимање на 4K видео до 30 фрејмови во секунда или снимање на 120 фрејмови во секунда со 1080p за да создадете супер ефективни спори движења. Покрај тоа, креаторите на слики исто така можат да комбинираат различни функции за сликање, како што се „Монохроматска боја“ и „Хром во боја ефект“ за да го прошират својот креативен вид директно во снимените снимки.

Продолжувајќи напред, Fujifilm X100V има нова леќа од втора генерација 23мм f / 2.0 за да осигура дека сите детали на сензорот X-Trans CMOS 4 се убаво решени. Според компанијата, овој леќа е значаен чекор од оние што се користат во претходните камери на X100 серии, но сепак ја одржува истата големина и целокупна компатибилност со старите леќи за конверзија WCL / TCL, додека одржува внатрешен 4-Stop ND филтер.

Покрај новата камера, Фуџифилм додаде и два нови леќи – XC 35mm F2 и GF 45-100mm F4. 35мм XC е врвен леќа со нормална должина дизајниран за APS-C-формат формат FUJIFILM X-монтирани без ретровизори. Дава еквивалентна фокусна должина од 53мм и светла максимална решетка од f / 2. XC 35mm F2 со цена на РС. 16,999 и тој е компатибилен со сите Fujifilm X-серии без огледала.

GF 45-100mm F4 е стандарден објектив за зумирање кој нуди формат на фокусна должина од 35мм, еквивалентно на 36-79мм, за да се реализираат различни флексибилни полиња за прикажување за да одговараат на разни апликации за снимање. Тој нуди постојана максимална решетка f / 4 за постојани перформанси во целиот опсег на зумирање. GF 45-100мм се продава на РС. 1,92,999 и тој е компатибилен со сите Fujifilm GFX серии без огледала.