Лансирањето на OnePlus 7T Pro сега се проценува на 15 октомври, ден по истекувањето на слики во живо

OnePlus 7T Pro Launch Now Tipped for October 15, Days After Live Image Leaks

OnePlus 7T Pro повторно се врати во вестите, а овој пат, протекоа датумот за лансирање. OnePlus оттогаш OnePlus 3 во 2016 година се држи до биенале циклус на освежување за смартфони, со тоа што во втората половина на оваа година се забележува лансирање на варијантите „T“ – како што се OnePlus 3T, OnePlus 5T и OnePlus 6T. Оваа година се очекува да нема поразлична, со тоа што OnePlus 7 Pro се очекува да му се приклучи на OnePlus 7T Pro подоцна оваа година. Во согласност со претходното лансирање, новиот датум на лансирање завршува во октомври. Најновиот развој доаѓа неколку дена откако протекоа сликата директно од паметниот телефон.

Според твитот на Max J., кој обично е доверлива информација на Samsung со ракување со Твитер @Samsung_News_, OnePlus 7T Pro ќе биде лансиран на 15-ти октомври. Како што споменавме, ова е во согласност со претходното лансирање. Да се ​​потсетиме, OnePlus 6T беше лансиран во октомври, додека OnePlus 5T беше лансиран во ноември, а OnePlus 3T беше лансиран во ноември. Значи, временската рамка за започнување октомври-ноември не е неочекувана. Ако се прашувате каде исчезна OnePlus 4T, OnePlus следеше кинеска традиција каде што број 4 се сметаше за несреќен, и затоа отиде директно од OnePlus 3T до OnePlus 5 следната година. во ред.

Како што споменавме, истечениот датум на лансирање на OnePlus 7T Pro следи две директни протекувања на слики од минатата недела. Во првото, видовме карактеристики за дизајн на паметни телефони кои беа скоро идентични со OnePlus 7 Pro. Првото истекување го покажува само паметниот телефон од предната страна, а екранот изгледа заоблен на рабовите, како OnePlus 7 Pro. Смартфонот нема влошување на дисплејот, давајќи врв, исто така ќе спортува поп-ап-камера за авто-up како и претходникот.

Второто директно истекување на слика го покажува OnePlus 7T Pro од предната и задната страна. Не се научи многу од овие слики, иако задниот панел ги прикажува поставките на задните три камери, многу слични на OnePlus 7 Pro. Сепак, се очекува OnePlus 7T Pro да го напојува Qualcomm Snapdragon 855 Plus SoC, како главна разлика помеѓу него и OnePlus 7 Pro – кој го напојува Snapdragon 855 SoC. Останатите спецификации се очекува да бидат многу слични.