Лесно додајте говорни белешки WhatsApp во приказните на Instagram лесно

Tambahkan catatan suara WhatsApp dalam cerita Instagram dengan mudah 1

Лесно додајте говорни белешки WhatsApp во приказните на Инстаграм лесно 2

Говорна пошта Whatsapp Тие ги користат корисниците за да испраќаат говорни пораки без да остварат повик, иако понекогаш може да имаат подолго времетраење од ова, заради нивната граница за 15 минути, и во здравиот разум кој ги испратил.

Корисниците можат да ги додаваат овие пораки на други платформи, како во приказните Инстаграм, да ја придружувате содржината што сакате да ја споделите.

Чинот на поставување говорни пораки на WhatsApp на Инстаграм Ова може да се направи од iOS со помош на домашната апликација. Сепак, за да го направите тоа од Android, мора да користите апликација од трети страни. Подолу ви ги покажуваме двата начина да ги придружувате приказните на Инстаграм со говорни белешки креирани на услугата за гласникот.

-Од iOS: за да споделите говорни пораки на Instagram Stories iOS мора да одат во Settings и да влезат во Центарот за контрола. Тогаш функцијата Снимање на екран е активирана така што корисниците имаат директен пристап до оваа функција со едноставно лизгање на екранот надолу. Притиснете го копчето Start и потоа одете на WhatsApp и притиснете го аудио што сакате да го поставите во приказната на Instagram.

Кога звукот ќе заврши, снимањето престанува да предизвикува зачувување на нова содржина во апликацијата за мобилна фотографија. Потоа, можете да споделите говорни белешки за WhatsApp во приказните на Instagram, да ја отворите апликацијата и да ја изберете добиената датотека.

-Од Андроид: за да испратите говорни белешки на сториите на Инстаграм од Android, процесот е сличен на Apple. Сепак, неопходно е да ја преземете апликацијата за да го снимите екранот, бидејќи Андроид нема домашна апликација.