Леќите на Google на мобилен телефон се ажурираат за да преведат повеќе индиски јазици

Google Lens on Mobile diperbarui untuk menerjemahkan lebih banyak bahasa India 1

Леќите на Google на мобилен телефон се ажурираат за да преведат повеќе индиски јазици 1


Леќите на Google на мобилен телефон се ажурираат за да преведат повеќе индиски јазици 1

Со текот на годините, гигантот за пребарување, Google воведе неколку опции во Индија пред да ги стави достапни на глобалната публика. Со настанот „Гугл за Индија 2019“, гигантот за пребарување воведува нови опции кои ќе им овозможат на корисниците лесно да преведуваат разни јазици преку Google леќи на мобилен.

Пред две години, Асистентот на Гугл го направи своето деби во Индија, а во тоа време Гугл лансираше хинди и осум други јазици во Асистент Дигитал. Гугл исто така спомена дека Хинди сега е втор по големина јазик во светот за асистент. Сега, овозможувајќи полесно да се префрлаат јазиците, Google започна со можност за превод помеѓу англиски и хинди, исто така и со гласно читање.

Гугл вели дека оваа одлика ја користат стотици илјади Индијанци. Платформата сега воведува три нови јазици во миксот – тамилски, телугу и марати. Можете директно да преведувате текст од јазиците споменати порано на хинди или англиски, а леќата на Google дури и ќе го замени текстот на јазик по ваш избор.

Со оваа нова функција, милиони луѓе можат да преведуваат мајчин јазик преку апликацијата Google Lens на мобилен телефон.