Лигата на легендите ќе заработи достигнувања во PBE Patch 9.17

Лигата на легендите ќе заработи достигнувања во PBE Patch 9.17

Riot Games воведува нова карактеристика за достигнувања базирана на шампион за Лигата на легендите наречена „Вечни“ Треба да се погоди во „јавната бета околина“ (PBE) со лепенка 9,17, што треба да значи до крајот на овој месец.

Со Eternals, Riot Games не сакаше да им помогнам на традиционалниот амбиент за „достигнување“ претставен на многу други игри. Наместо тоа, таа се фокусираше на постигнување на некои клучни цели:

  • Обезбедете им на играчите начин да ги покажат своите достигнувања во и надвор од играта.
  • Понудете им на играчите нов систем на прогресија надвор од мајсторството и рангирањето.
  • Наградете играчи со уникатни бакшиш за нивниот успех.

Ова значи дека Етерналс има за цел да постигне вистинска рамнотежа помеѓу „широко привлечни достигнувања како што се убиства и одземања“ и „уникатни и специфични моменти“, како што е „Вечен кој ве следи колку пати Силас убива непријател со своја цел“.

Riot создаде различни вечни статуи за да создаде различни визуелни претстави за видовите достигнувања со кои ќе се соочиме во играта. Статуата на Воинот претставува достигнувања засновани на штета, додека измамникот наградува „измамни и манипулативни игри со умот“, на пример.

Етерналите и нивните достигнувања се прикажани на задниот дел од картичките на играчот и има и елемент на прогресија. Играчите можат да ги покажат своите најдобри лични успеси со специфичен шампион, а исто така ќе ги ажурираат гестовите на Мајсторство.

Сепак, една клучна работа е да се има предвид. Вечностите ќе бидат достапни само за оние кои ги купуваат во продавницата со РП.

Riot нуди одредена јасност за тоа и вели дека анализирал како другите игри како CS: GO и Dota 2 се справат со слични системи. Првично, тој ги дизајнираше Етерналс како слободен и грабеж-базиран, но се чувствуваше „премногу комплициран и премногу казнет“. Наместо тоа, тој се реши да спакува безвременски комплети од три за RP, и за едноставност и да помогне во поддршката на функцијата за унапредување.

Riot веќе е во процес на создавање на вториот сет на Eternals и тие дури “исфрлаат некои идеи за дополнителни функции”. Па, не можеме да чекаме да ги видиме во играта и сигурни сме дека тие ќе бидат многу популарна карактеристика.

За целосен опис на Етерналс, задолжително посетете ја официјалната страница за преглед на Риот.