Луѓето заменети со вештачка интелигенција: Случај на осигурителна компанија

Луѓето заменети со вештачка интелигенција: Случај на осигурителна компанија

🎯ЗАШТИТА и победи ДОБРА АМАЗОН! Придружете се на каналот OfferTech Telegram!

Случајот на осигурителна компанија заменува 34 свои вработени со систем на вештачка интелигенција. Човекот заменет со технологија

Сè уште е рано да се пее победа, но има и такви што напредувале во светот на јасвештачка интелигенција и на пример јапонска осигурителна компанија замени 34 свои вработени со систем на вештачко разузнавање кои ќе се грижат за своите должности да ги пресметаат премиите за осигурување за нивните клиенти. Инвестицијата на компанијата е еднаква на 1,6 милиони евра со трошоци за одржување проценети на 122 илјади евра годишно, но кои според првите проценки ќе сметаат 30% зголемување на продуктивноста и а заштеда од 1,14 милиони евра годишно за персонални трошоци.

Системот за вештачка интелигенција се развиваше натаму Вотсон од IBM тоа е когнитивна технологија која буквално може да мисли како човечка како што е способна анализира и интерпретира податоци дадени во влез на неструктуриран начин како слики и видеа и да ги интерпретираат исто како човек со вештини за анализа.

Инсталираниот систем ја цени ценатаосигурителна компанија Фукуку заемна ќе се справи со анализира медицински сертификати и медицински досиеја за да се утврди обештетување на полиси.

Според неодамнешните студии, наАИ ќе предизвика загуба на 5,1 милиони работни места во текот на следните пет години во 15 најразвиени земји во светот каде што е сконцентрирано и 65% од светската работна сила. Каде ќе завршиме, дали сите ќе проучуваме роботика и системи на вештачка интелигенција за да работиме?

🔔Дали ви треба помош или помош? Пишете ни на нашиот канал Телеграм >>> ТУКА!

📱Дали барате паметни телефони со попуст? Купете ги по најдобра цена натаму >>> Амазон!

– Зачувај со Понуда Техника на Телеграма: најдете го понуди за најдобра технологија!

– Ако сте гладни за вести, следете го YourLifeПоднесена на Google News: кликнете на вездата за да не додадете во вашите омилени!

САКАТЕ АМАЗОН МУЗИК СЕ БЕСПЛАТНО БЕСПЛАТНО? Пронајдете КАКО!