Мапи на Google ги тестираат избраните гласовни избори при навигација

Google Maps Menguji Suara Pilihan Asisten Anda Saat Bernavigasi

Кога станува збор за вашиот глас, Асистентот на Google зборува пред вас, Google веќе некое време понуди многу избори, вклучувајќи ги и оние снимени од byон Легенда. Сепак, иако многу апликации на Гугл ги почитуваат звуците што ги избирате на вашиот мобилен телефон, некои апликации, како што се „Карти на Google“ не.

Сето тоа може да се промени веднаш, бидејќи во извештајот од 9to5 Гугл се наведува дека Гугл мапс тестира со помош на гласовниот асистент што корисникот го избира при навигација. Се вжешти многу, откако апликацијата пред неколку дена додаде слој за преглед на патишта на Android, а информацијата за велосипеди и споделување сподели кон крајот на минатиот месец.

Во основа, ако изберете глас различен од стандардниот глас што го придружуваше Асистентот на Гугл, ќе слушнете упатства за навигација само со тој глас. Ова дефинитивно ќе биде пријатно изненадување за луѓето кои често користат Гугл мапи во своите автомобили или велосипеди за да се движат низ градот.

Лично, јас не користам навигација доволно често за да се грижам за оваа промена, но можам да видам дека ова е многу корисно за оние од вас што го направиле тоа. Уште повеќе, таа промена беше пријавена и во Android Auto, така што ако вашиот автомобил поддржува Android Auto и тоа е она што го користите, сега ќе го слушнете гласот по ваш асистент кој ве води низ вашата рута.

Не е јасно дали оваа одлика е широко објавена, но според 9to5Google, не ја има, па дури и ако промените се наоѓаат на „Карти на Google“, можеби ќе треба да ја принудите да престанете со апликацијата и потоа повторно да ја стартувате за да ги почитува вашите поставки. Јас го тестирав ова на моја апликација и не функционираше за мене, затоа известете дали работи за вас во коментарите подолу.