Масовен ефект: Андромеда – Кои се Ридерс?

Масовен ефект: Андромеда - Кои се Ридерс? 2

Со Најголем ефект: Андромеда за само неколку недели, BioWare издава приколки и нови содржини за да ја поттикне сензацијата за нови додатоци во оваа серија. Еден фокус за сите нови информации е главниот протагонист на играта: Скот и Сара, близнаци на Рајдер.

Масовен ефект: Андромеда - Кои се Ридерс? 3

Но, не можете да зборувате за близнаците на Рајдер без претходно да го спомнете нивниот славен татко, Алек Рајдер. Тој е моќ на самиот себе, и со евиденција на својата услуга, тој може да стане starвезда на играта во своја сопственост. Алек Рајдер е роден во 2129 година на Земјата, евентуално во југозападна Америка, кога своето време го нарекол во планините Сиера Невада како одговорен за „граничната убов“.

Алек се придружи на војската на Алијансата и беше дел од тимот кој го помина штафетата за масовност во Харон. Во тоа време, надворешната вселенска ера на човештвото сè уште била во повој; Античката вонземска технологија им давала на луѓето моќ да патуваат подалеку од Земјата и Марс, но никогаш повеќе од Сончевиот систем. Пронаоѓањето и истражувањето на масовната релето на Харон ја отвора вратата за човештвото да патува подалеку од границите на Сончевиот систем. Никој навистина не разбира што се подразбира под масовно реле, каде ќе бидат однесени или дали можат да се вратат. Кога го сторија тоа, Алек и другите беа пофалени како херои.

Но, ова достигнување на човечката иновација не е без последици. Откако ги откри масовните релеи и колонизираше простор надвор од нив, човештвото го привлече вниманието на Турците и започна првата меѓуerstвездена војна. Алек се борел во критичката битка на војната, битката кај Шанкси, каде човечките трупи ја ослободиле колонијата Шанкси од турските напаѓачи. После тоа, Алијансата го регрутираше за нивната програма за обука на нивните елитни специјални сили, каде што, со оглед на своето сеопфатно искуство, се стекна со рангот на N7.

Тој се реши после тоа и имаше протагонисти за игри, Скот и Сара, во 2163 година. Близнаците на Рајдер се приклучија на Алијансата во исто време и тие беа пред кривата на добивање неформална обука од нивниот татко N7.

Масовен ефект: Андромеда - Кои се Ридерс? 4

Скот бил назначен на задачата во станицата Арктирус, одговорен за чување на рударската колонија и околните населби, додека истовремено заштитувал масовни релеи кои воделе назад кон Земјата. Скот сериозно ја сфаќа својата работа, но во него мора да има скитник за да го опише своето време таму како „преден ред седиште за сите што се славни и фалат“.

Масовен ефект: Андромеда - Кои се Ридерс? 5

Се чини дека Сара живее поблизу до дома на својата задача. Тој бил прикачен на група научници кои ги испитувале протетските урнатини најдени низ целиот Сончев систем. Тој беше само таму за да обезбеди заштита и поддршка, но брзо стана возбуден од „чувството за служење со научниците […] на работ на следното големо откритие “.

Не како порано Масовен ефект игра каде што изборот на еден Шепард е заклучен на друг, ако изберете еден Рајдер, другиот Рајдер сепак ќе биде во игра. Вие ќе бидете во можност да ги прилагодите двата нивни настапи, што пак ќе го промени изгледот на Алек во натпревар. И вие не ќе мора да ја изберете нивната класа. Наместо тоа, тие ќе можат да одберат и да изберат способности од сите класи и да ги организираат во текот на целата игра.

И не, ти не може да ја плени својата сестра па ако имате идеја да го преработите Игра на тронови во вселената, размислете повторно. Ув

За да дознаете повеќе за ликовите, оружјето и вештините во Mass Effect: Andromeda, посетете Вики масовен ефект.

Масовен ефект: Андромеда - Кои се Ридерс? 6

Ешли Париш

Масовен ефект: Андромеда - Кои се Ридерс? 7 @tokenblackchick

Еш е писател на скратено работно време / гејмер со полно работно време и успеа да ги комбинира и двете хоби во една професија. Тој ужива RPG од сите редови и сонува да стане конкурентен играч на Triple Triad.