Мате 30 Про: заоблен врв, без случајни допири

Mate 30 Pro: ujung melengkung, tidak ada sentuhan yang tidak disengaja

Мате 30 Про: заоблен врв, без случаен допир 1

Ново Huawei Mate 30 Pro, кој вчера беше претставен во Германија од кинескиот гигант, има карактеристична форма на висококривен екран, далеку повеќе од она што го користат компаниите како Samsung и Apple. Панелот 6,53 ″ OLED (Хоризонт дисплеј) (2400X1176, 18,4: 9 сооднос) од Huawei Mate 30 Pro носи бунар 88. Во основа, екранот е заоблен околу работ на телефонот, така што дава најатрактивен изглед на пазарот.

Huawei Mate 30 Pro: тајни во дизајнот

Но, надвор од естетскиот фактор, сомнежот дека многу луѓе се прашуваат, гледајќи го овој уред, е дали овие карактеристични карактеристики не можат наместо тоа да претставуваат дефекти, изложувајќи го Mate 30 Pro на ризик од можноста случајно допир Покрај тоа.

Потпретседателот на компанијата размислува за потенцијални купувачи од предводникот на продавницата Брус Ли: заоблениот дел од новиот предводник на Huawei нема да може да влијае на содржината на главниот екран.

Грешки на нашите мобилни телефони никогаш нема да се појават.

Според Ли, Huawei го дизајнирал овој уред со делење на главниот екран на три области: едниот е претставен со рамен екран во средина, другите два се обезбедени со области за виткање од двете страни на уредот. Сега, допирањето на оваа заоблена област од двете страни на Huawei Mate 30 Pro нема да влијае на ништо што се случува на главниот дисплеј (рамна површина на пример). Работ може да се искористи за да се повика назад Контрола на јачината на звукот на допир.

Ако од една страна Ли е убедлива за работата на уредот и за „заштитата“ од можноста за случајно допирање на делот за заоблен приказ, од друга страна сè уште постојат сомневања за функционалноста на оваа страна. Всушност, во овој предводник, физичките копчиња за прилагодување на јачината на звукот се заменети контрола на допир каде се уште има многу сомнежи. Засега, Брус Ли смета дека контролата на волуменот на допир е најдобриот избор и вербата дека потрошувачите наскоро ќе се навикнат да ја користат и да започнат да уживаат во тоа.