Мајкрософт додаде нова функција „Поддржи креатор“ на миксери пред корисниците да се приклучат на Xbox Game Pass

Microsoft menambahkan fitur "Support a Creator" baru untuk Mixer sebelum pengguna bergabung dengan Xbox Game Pass 1

Мајкрософт додаде карактеристики


Мајкрософт додаде карактеристики

Мајкрософт објави на својата официјална веб-страница дека со Xbox Game Pass, започнува нова функција, каде што Mixer Partners ќе добијат по 3 долари компензација за секој нов член кој се приклучува на Xbox Game Pass и го кредитира нивниот канал со кодот.

Нови или постојни членови на Xbox Game Pass кои сакаат да се надополнат во Xbox Game Pass Ultimate, треба да го внесат кодот на Mixer Partner во Xbox апликацијата која сè уште е во бета тестирање на компјутер или апликација Xbox Game Pass на iOS или Android.

Корисниците ќе имаат 30 дена од најавувањето за да го внесат кодот во апликацијата Xbox. Тоа е во апликацијата “Поддржете го креаторот“Копче што ќе ги насочи кон кодот на Миксер.

Во однос на подобноста на корисниците, Мајкрософт го објави следново:

„Секој што се регистрира за ново членство во Xbox Game Pass (Ultimate, Console или PC) има право, како и секој постоечки член на Xbox Game Pass (конзола или компјутер) или член на Xbox Live Gold кој се надогради во Xbox Game Pass Ultimate. И најдобро од сè, денес можете да се придружите или надградите на Xbox Game Pass Ultimate и да ги добиете првите два месеци за 2 УСД. “

Mixer Partners им помогна на корисниците на Xbox да најдат нови игри за играње. Секако, ако „Мајкрософт“ реши да им помогне на Mixer Partners на овој начин. Xbox Game Pass е исто така за откривање нови игри и пристап до многу игри Xbox Game Studios како Gears 5 или Outer Worlds, Devil May Cry 5 или Blair Witch.

Секој гејмер кој претпочита различен жанр на игри треба да има корист од овој Xbox Game Pass. Мајкрософт исто така итрички напомена дека ова не е единствениот чекор што го презеде со миксер партнери. За корисниците има нешто повеќе.