Мајкрософт за стартување сега нуди пристап до GitHub Enterprise и Power Platform

Microsoft for Startups sekarang menawarkan akses ke GitHub Enterprise dan Power Platform
Мајкрософт за стартување сега нуди пристап до GitHub Enterprise и Power Platform 1

Пред скоро две години, беше иницирана иницијативата на Мајкрософт за стартап, како начин да им помогне на идните бизниси ефикасно да ги продаваат своите производи и да изградат цврста база на клиенти. Првичниот план вклучуваше обврски од околу 500 милиони американски долари за период од две години во рамките на програмата.

Сега, кога периодот споменатиот погоре е скоро завршен, Мајкрософт објави дека, како дел од оваа иницијатива, почетниците на B2B (бизнис до бизнис) ќе градат 1 милијарди американски долари во продажни можности во текот на следната година. Покрај тоа, придобивките од членките сега ќе вклучуваат GitHub Enterprise и Power Platform, исто така.

Мајкрософт за стартување сега нуди пристап до GitHub Enterprise и Power Platform 2

Најголемото складиште за изворен код во светот го набави гигантот Редмонд во истата година кога се појави Мајкрософт за стартување. Едицијата Enterprise обезбедува поедноставена администрација на сметка и дополнителни безбедносни контроли над стандардната верзија. Што се однесува до платформата за напојување, тој нуди голем број услуги во форма на Power BI, Power Apps и Power Automate.

Мајкрософт исто така спомена уште неколку додатоци што ќе бидат воведени понатаму. Оваа заложба е објаснета како што следува:

  • Слушајте ги потребите на почетните заедници низ целиот свет и искористете ги овие сознанија за да го насочите нашето искуство во програмата од настани и едукација, до уникатни вертикални нумери како што е нашата Квантна или Автономна Возење
  • Проширување на нашиот дофат уште подлабоко во основачката заедница што е помалку очекувано и се обезбедува разновиден глас за да се слушнат и се борат.
  • Обезбедување на отворен пристап до дистрибутивните канали, вклучувајќи ги и нашите трговски пазари (Azure Marketplace и AppSource), давателите на решенија за облак (CSP) и продажната сила на нашата компанија, сите позиционирани да ги поттикнуваат стартапите со неспоредливи можности за раст.

Признати се и значајни партнери од Мајкрософт кои просперирале во рамките на програмата. Овие вклучуваат Element AI, Eagle Genomics, Microshare, TechStars и Clobotics. Сепак, само времето ќе утврди дали Мајкрософт за стартување може успешно да ги постигне поставените цели за оваа година.